Чи треба переходити на дезодорант без алюмінію?

Дезодоранти і антиперспиранти - два основні типи засобів, які люди наносять на пахви для контролю поту і запаху. Але чи знаєш ти про переваги використання дезодоранта без алюмінію в порівнянні з дезодорантом з алюмінієм? Як визначити, в якому дезодоранті немає алюмінію, і в чому саме різниця між ними? 

Далі ми відповідаємо на усі ці питання, щоб кожен міг прийняти усвідомлене рішення про те, чи варто переходити на дезодорант, що не містить алюмінію. Придбати засоби для гігієни і догляду за тілом, у тому числі дезодоранти різних видів, ти можеш в інтернет-магазині "Ватсонс" : www.watsons.ua/ru/telo/lc/M

Розбираємося в термінах 

Ключова відмінність полягає в наступному: 

  • дезодорант без алюмінію блокує запах; 
  • дезодорант з алюмінієм запобігає виділенню поту.

Піт це - природний спосіб охолодження тіла, а активність потових проток в області пахв активується нервовою системою через апокринні залози. Ці залози роблять піт з високим вмістом білку, який притягує бактерії, що викликають запах. Дезодоранти без алюмінію атакують ці бактерії, що викликають запах і взаємодіють з протеїном поту, зрештою позбавляючись від запаху під пахвами. Антиперспіранти (з алюмінієм) не атакують бактерії, що викликають запах, а замість цього використовують інгредієнти, щоб блокувати потовиділення.

Гнучкість використання 

Є певні ситуації, коли використання дезодоранта замість антиперспиранта має найбільший сенс. 

  • Якщо після душу твої пахви витерті рушником, ти можеш сміливо наносити дезодорант. 
  • Коли справа доходить до дезодорантів-антиперспірантів з алюмінієм, існує трохи більше правил. Вони працюють за рахунок того, що солі алюмінію створюють захисний шар на пахвах, який блокує проникнення поту. Але цей процес вимагає часу, тому зазвичай рекомендується використати антиперспіранти перед сном, якщо ти хочеш досягти найкращих результатів.

Формули 

Антиперспіранти використовують солі алюмінію, щоб блокувати апокринні потові залози від стимуляції потовиділення пахв. Дезодоранти без алюмінію оскільки вони орієнтовані не тільки на блокування аромату, а й на блокування поту, містять антибактеріальні інгредієнти, які вбивають зухвалий запах бактерії, які живуть за рахунок білків поту.

Антибактеріальні інгредієнти часто є інгредієнтами рослинного походження, такі як кокосова олія і кукурудзяний крохмаль. Тому, якщо ти шукаєш натуральні продукти з природними рослинними інгредієнтами, дезодорант без алюмінію - самий найкращий вибір.

Якщо ти хочеш позбавитися від запаху, то дезодорант без алюмінію ймовірно, буде кращим варіантом. Дезодорант без алюмінію також дає вам можливість використати продукти з рослинними інгредієнтами. Але, врешті-решт, це залежить від твоїх переваг, грунтованих на різному використанні цих двох форматів. Щоб дізнатися, з яким продуктом ти маєш справу, спочатку перевір етикетку, щоб побачити, чи включає він термін антиперспирант і чи містить інгредієнти алюмінію, такі як хлоралгідрат алюмінію, цирконій або гідроксобромід, як активні інгредієнти.

Читайте також