Чим найкраще змащувати випічку, щоб вона мала апетитний вигляд

Кожна господиня знає, що випічку необхідно чимось змащувати, щоб на ній утворилася апетитна рум'яна кірочка. Для цього застосовуються різні продукти. Вибір глазурування залежить від рецепту і від смакових уподобань кулінара, інформує Ukr.Media.

Чим можна глазурувати випічку?

Багато господинь знають, що глазурувати вироби з тіста можна перед тим, як їх відправити в піч і після цього.

Перед випіканням кулінари радять покривати глазур'ю пиріжки невеликих розмірів, слойку і печиво, які швидко готуються.

Це ж стосується і будь-якої здоби. Перш ніж відправити свій кулінарний шедевр з дріжджового тіста в духовку, його слід глазурувати легкими рухами, намагаючись не пошкодити. Краще це робити за допомогою кулінарної силіконової кисті. Температура суміші, використовуваної для змащування пиріжків і булочок, повинна бути вище кімнатної.

Відразу після випікання також можна глазурувати гарячу здобу, щоб вона стала ще більш соковитою і м'якою.

Деякі кулінари змащують випічку і під час готування, за десять хвилин до того, як її можна буде витягти з духовки. Однак цей варіант не бажано використовувати для дріжджового тіста.

Перед випіканням рекомендуємо змастити тісто цими продуктами:

  • Яєчним жовтком. Він багатий вітаміном D, E, фосфором, жирними амінокислотами. Його можна використовувати самостійно або змішавши з молоком, сметаною або цукром. Завдяки жовтку здоба покриється підсмаженою скоринкою коричневого відтінку. Випічка буде блищати.
  • Яєчний білок. З нього краще зробити солодке глазурування. З ним пироги і булочки будуть ну дуже хрусткими. Однак за кольором вони вийдуть більш блідими, ніж змащені жовтком.
  • Сметаною або майонезом. Ці продукти варто використовувати, якщо хочете щоб на здобі утворилася світла золотава скоринка. Сметану беріть кімнатної температури.
  • Вершковим маслом. Воно надасть пирогам м'якість і ніжну текстуру. Скоринка вийде матовою.
  • Молоко. Таке глазурування піде для нанесення на будь-який вид тіста. Воно дасть тонку золотисту скоринку без глянцю. Молоко для глазурування має бути теплим.
  • Заварка. Вона підкреслить насичений смак солодкої випічки, надасть їй інтенсивний коричневий колір і матовість.

Після випікання рекомендується змастити здобу такими різновидами глазурування:

  • Солодкою водою. Її використовують для надання здобі більш апетитного вигляду. Це глазурування підходить для солодкої випічки. З нею скоринка буде красивого насиченого кольору, на ній з'явиться глянець.
  • Медовим сиропом. Завдяки йому ватрушки і пончики будуть мати запашний аромат і стануть ще більш м'якими. Мед краще змішати з теплою водою. Хороша така заливка і для бісквіта.
  • Молоко. Воно зробить здобу м'якою і рум'яною. Добре підходить така заливка для коржів з житнього борошна. Їх потрібно полити теплим глазуруванням.

Варіантів, чим можна змастити вироби з тіста для їх рум'яності, знайдеться чимало. Кожен з них має свої достоїнства. Вибирайте той, який подобається особисто вам.

Читайте також