Чим підживити плодові дерева в серпні, аби отримати рясний урожай

Плодові дерева потребують удобрення. Особливо це важливо наприкінці літа, коли вони закладають бруньки, із яких з'явиться врожай наступного року. Отже, які підживлення потрібні плодовим деревам у серпні?

Яблуні та груші

Під яблуні та груші на 1 кв м площі пристовбурного кола вносять 30 г калійної солі, 50 г суперфосфату та 100 г золи.

Додатково можна провести й позакореневе підживлення. Для цього обприскують крону гуміновим добривом (5 г сухого порошку на 10 л води температурою 25-28°С). Для крон дерев краще підійде гумат натрію, проте за його відсутності можна взяти і гумат калію (бажано вибрати препарат із мікроелементами).

Кісточкові культури

Абрикос, аличу, вишню, сливу та черешню підгодовують сумішшю із 3 ст. л. суперфосфату та 2 ст. л. сульфату калію, розчинених у 10 л води. Такий обсяг розчину вносять на 1 кв м площі, що відведена під кісточкові культури.

Як правильно підживлювати плодові дерева в серпні

Сухі добрива рівномірно розсипають по всій площі стовбурного кола, потім закладають на глибину до 3 см і рясно поливають дерева водою.

Підживлюючи рідким добривом, потрібно зробити кілька ямок по периметру крони дерева. До них внести добрива. Чим більше ямок ви зробите, тим ефективнішим буде підживлення.

Описаний спосіб підходить як для дорослих, так і для молодих дерев. Окрім того, унесення добрив за цією схемою допомагає рослинам добре перенести зиму.

Наприкінці літа плодові дерева не підгодовують добривами, що містять азот, аби вони не пішли в зріст і змогли підготуватися до зими. Препаратами на основі заліза й міді дерева в цей період також не обробляють: це роблять пізно восени.

Читайте також