Як можна садити троянди восени: поради для кращого укорінення кущів

Троянди можна висаджувати як навесні, так і восени. Обирайте той, який оптимально підходить для вашого регіону та погодних умов. При більш пізній посадці саджанці не встигають добре вкоренитися, а при більш ранній висадці на них можуть прокинутися бруньки і почати розвиватися молоді пагони. Те й інше може привести до неуспішної зимівлі. Водночас саджанці троянд, посаджені навесні, встигнуть зміцніти і підуть в зиму сильними і акліматизованими, а осінні посадки дозволять заощадити час на поливі і догляді, адже погода сама все за вас зробить.

Особливості осінньої посадки:

  1. Восени продають саджанці з квітами, тому менше шансів придбати зовсім не ту рослину, яку хотілося б виростити.
  2. Перевагами осінньої посадки є більш стабільна температура ґрунту, адже земля прогрілася за літо, оптимальна для вкорінення кущів вологість повітря, більша кількість опадів.
  3. Ще один плюс: зусилля осінніх рослин, які знаходяться в стані напівсну, будуть спрямовані не на створення пагонів і зелені, а на відновлення кореневої системи, яка була природно пошкоджена при викопуванні. Важливо, щоб цей процес успішно завершився до заморозків.
  4. Водночас восени з розплідників продають свіжі рослини. Небезпека полягає в тому, що можна придбати троянду першого року життя, яка не переносить пересадку.
  5. Також восени вловити правильний момент для вдалої посадки важче: у кінці серпня робити це ще зарано – спека може висушити саджанець, а от у жовтні саджанці можуть знищити перші морози. Найбільш сприятливий період – з другої половини вересня до середини жовтня.

Джерело: zaxid.net

Читайте також