Чим приваблює Ерджієс — головний гірськолижний курорт Туреччини

Фото з відкритих джерел, ілюстративне фото.

Доки чимало західноєвропейських гірськолижних курортів залишалися малодоступними для українців, турецький уряд зробив усе можливе, щоб центри зимового відпочинку цієї держави приймали усіх охочих. У країні успішно впроваджено програму сертифікації об’єктів туріндустрії «Безпечний туризм». Вона, зокрема, передбачає низку заходів, спрямованих на боротьбу з поширенням COVID-19.

Турецькі гірськолижні курорти стрімко розвиваються. Тож взимку ви можете сміливо вирушати до цієї країни. Аби дізнатися більше про особливості турецьких гірськолижних курортів, достатньо перейти за посиланням www.coraltravel.ua/main/turkey/ski-resorts/

Переваги курорту

Найкращим турецьким центром зимового відпочинку вважають Ерджієс. Цей курорт розташований у південно-східній частині Анатолійського плоскогір’я.

Гора Ерджієс (висота — 3916 м над рівнем моря) — колишній вулкан. Тож краєвиди у цій місцевості просто фантастичні.

Курорт розташований за 27 км від аеропорту містечка Кайсері. Звідси до Ерджієса легко дістатися на таксі. Також ви можете приїхати на одному з мікроавтобусів, які регулярно курсують між Кайсері та курортом, що ми розглядаємо.

З України до Кайсері літають чартерні рейси. У містечку працюють чимало готелів, де зупиняються лижники та сноубордисти. У Кайсері до ваших послуг — і п’ятизіркові Hilton або Radisson, і бюджетні тризіркові місця розташування.

Лише за 70 км від Ерджієса розташоване неймовірне місце, куди прагнуть потрапити мандрівники з усього світу. Ідеться, звісно, про знамениту Каппадокію, яку можна відвідати, відпочиваючи на кращому гірськолижному курорті Туреччини.

Можливості Ерджієса

Лижникам та сноубордистам, які лише збираються відкрити для себе Ерджієс, варто знати таке:

  • нині на цьому курорті функціонують 55 км трас різноманітної складності. Кількість гірок планують поступово збільшувати. Найбільше в Ерджієсі синіх спусків — їх 15. Також на курорті облаштовано 12 червоних трас, призначених для досвідченіших спортсменів. Звісно, є в Ерджієсі й чорні траси, які приваблюють відчайдухів;
  • сезон катання на курорті триває від початку грудня до кінця березня. Місцевий клімат сприяє збереженню стійкого шару снігу на трасах протягом тривалого часу;
  • площа штучного засніження спусків курорту — 60 %. Ерджієс облаштовано 154 сніговими гарматами, які за необхідності компенсують нестачу природного покриву;
  • на курорті працюють пункти прокату спорядження, лижні/сноуборд школи. В Ерджієсі буде комфортно навіть новачкам. Для початківців облаштовано спеціальну зелену гірку.

Чудового вам відпочинку на найкращому гірськолижному курорті Туреччини!

Читайте також