Чоловік штовхав човен, у якому були мама і 3-річний син: на Херсонщині родина річкою втікала від окупації

У Херсонській області чоловік з матір`ю та 3-річним сином були змушені перепливти річку, щоб втекти від російських окупантів.

Про це повідомляє видання “Ґрати”.

Родина з села Велика Олександрівка під час окупації росіянами натерпілась багато горя. Анатолія Фоменка катували кілька разів і погрожували вбити усю його сім`ю. Що врятувати себе та рідних, чоловік пішов на ризик - вони перепливли місцеву річку Інгулець і втекли від окупації.

Виїхати через блокпости загарбників шансів майже не було. 

Із будинку Анатолій з родиною вийшли о п’ятій вечора. Дісталися річки. Човен стояв на іншому березі річки. Чоловік роздягнувся, стрибнув у воду і переплив на інший бік. Човен був без весел. Він його відв’язав, а потім штовхав до берега, де чекали на нього мама і син. Коли вони сіли, потягнув човен назад.

Перепливши річку, родина йшла полями до сусіднього села. Там переночували у сватів. Встали рано-вранці – і знову тікати. Сина більшу частину дороги доводилося нести на плечах. Мама допомагала, як могла, бо тіло в Анатолія боліло після побиття. Так пішки пройшли 25 кілометрів, доки їх не підібрали українські військові і підвезли до найближчого села. Там уже їх забрав брат Анатолія і відвіз до себе в село.

“Коли прийшли до наших, до блокпоста, такий трохи моральний вибух був. Сльози“, – зізнається чоловік, додаючи, що кожної секунди боялися, що їх зловлять росіяни.

Читайте також