Чому цибулю не можна тримати в холодильнику і як правильно її зберігати

За умови дотримання умов правильного зберігання цибуля може зберігатися протягом декількох місяців, інформує Ukr.Media.

Овочі особливо довго можуть залишатися свіжими, якщо знаходяться в холодильнику — це твердження може бути справедливе для таких овочів, як салат, кабачки, цибуля-порей або морква, але не для цибулі. Чому не можна зберігати цибулю в холодильнику?

Чому не можна зберігати цибулю в холодильнику, а при кімнатній температурі

Після покупки цибулю — зазвичай ще упакований в практичну сітку — виявляється прямо в овочевому відділенні холодильника. Зрештою, ви хочете, щоб овоч із сімейства амарилісових зберігався якомога довше.

Ви помітите, що це неправильно. В крайньому разі, коли на овочах утворюється цвіль через кілька днів або навіть через кілька тижнів. Але за умови дотримання декількох порад цибуля довше буде залишатися свіжою.

Чому не можна зберігати цибулю в холодильнику: інше місце забезпечує тривалу свіжість

Не тільки цибуля часто зберігається неправильно, вершкове масло теж не повинно знаходитися в холодильнику. Так само як і молоку не місце на дверцятах холодильника.

Якщо ви будете дотримуватися цих порад щодо зберігання цибулі, ви ще довго будете насолоджуватися свіжими цибулинами:

  • Не м'яка і не пошкоджена. Якщо ви не тільки зібрали свою власну цибулю, але і купили її, переконайтеся, що вона не м'яка і не пошкоджена. Таку цибулю слід спершу обробити і не допускати тривалого зберігання.
  • Видаліть все зайве. Видаліть у всієї цибулі довге цибульне листя, що росте вгору (не захисний шар!) приблизно на два сантиметри вище цибулини. Також слід видалити залишки коренів з іншого боку.
  • Волога основа. Якщо основа на дотик волога, то таку цибулю слід використовувати в першу чергу, так як вона не зможе довго залишатися свіжою.
  • Сітка або ящик з отворами. Покладіть цибулю в сітку або дерев'яний ящик з отворами і зберігайте її в досить прохолодному приміщенні. При зберіганні в холодильнику виділяється волога, яка може швидко перетворитися в цвіль.
  • Сортування. Таким чином, цибуля буде зберігатися два-три місяці або навіть довше. Однак слід регулярно перевіряти, чи не змінюються окремі цибулини, і своєчасно їх сортувати.

Крім того, у відділенні для овочів часто утворюється конденсат, через що овочі швидко дозрівають і навіть гниють. До речі, помідори також слід зберігати при кімнатній температурі, інакше їх аромат змінюється, а самі вони стають прісними.

Читайте також