До м`яса, риби чи випічки: як використовувати лимон і цедру

Лимон – універсальний інгредієнт для м’ясних та рибних страв, випічки, соусів та напоїв. Він необхідний для балансу смаку та для того, щоб підкреслити інші аромати та смаки у страві. Також лимонний сік може допомогти деяким продуктам зберегти свій колір та запобігти потемнінню через окислення. Наприклад, очистьте авокадо, наріжте та скропіть лимонним соком. Також цим лайфхаком можна скористатися, нарізаючи яблука, груші, персики та банани. Про це пише 

ЯК ВИКОРИСТОВУВАТИ ТА ВИЧАВИТИ ЛИМОННИЙ СІК

Не хочеться обмежувати вашу фантазію, тому скажемо, що лимонний сік можна додавати практично у всі страви: у супи, засмажку для борщу, використовувати для маринаду риби або м’яса та додавати у випічку як розпушувач. Для зручності готовий лимонний сік можна заморозити у формочках для льоду та використовувати протягом трьох-чотирьох місяців.

Якщо хочете вичавити максимально багато соку з плода, скористайтесь соковижималкою з насадкою для цитрусових. Але перед цим опустіть лимон на 1 хвилину у воду з температурою 70 градусів. Потім дістаньте, розріжте навпіл і вичавіть сік за допомогою цитрусової насадки. Є й інший спосіб отримати максимально багато лимонного соку. Покладіть лимон на робочу поверхню, притисніть долонею та покатайте по поверхні. Потім розріжте на половинки. Візьміть віничок і за допомогою кругових рухів вичавте максимально багато соку з кожної половинки. Сік процідіть, щоб видалити кісточки.

ЯК НАТЕРТИ ЦЕДРУ ЛИМОНА

Зовнішня жовта оболонка – це і є цедра лимона. Вона має більш концентрований смак, ніж сік, а також містить нотку легкої гіркоти. Дуже важливо натирати цедру лимона, не зачіпаючи білу оболонку, яка здатна надати стравам помітну гіркоту. Цедру можна натерти на дрібній тертці. Можна скористатися теркою з вістрями, але наколоти на них лист пергаментного паперу. Також цедру лимона можна акуратно зрізати гострим ножем або скористатися овочечисткою.

Лимонну цедру, як і лимонний сік, можна додавати практично у всі страви. Її необхідно використати одразу. Чим довше стоїть, тим сухішою і менш ароматним стає.

Джерело

Читайте також