Домашє морозиво із двох інгредієнтів: 3 рецепти улюбленого літнього десерту

Фото - Unsplash

Від порції морозива влітку не відмовиться, напевно, жодна людина. А якщо приготувати цей чудовий десерт самостійно, то магазинний продукт ви вже не захочете. До речі, домашнє морозиво можна зробити з мінімуму інгредієнтів, які часто є вдома або ж які можна придбати в найближчому магазині.

Домашнє морозиво зі згущеним молоком

Інгредієнти:

  • вершки жирні - 200 г;
  • згущене молоко - 100 г.

Вершки беріть жирністю не менше 30 % і добре охолоджені, прямо з холодильника. Згущене молоко можна використовувати як біле, так і варене.

Холодні вершки збийте міксером на великих обертах до кремоподібної текстури. Потім - акуратно змішайте зі згущеним молоком до однорідності. Розкладіть домашнє морозиво у формочки, накрийте плівкою або кришкою та поставте в морозильну камеру. Приблизно через 3-5 годин десерт застигне.

Цей рецепт можна доповнити будь-якими інгредієнтами за смаком: бананами, какао, кокосовою стружкою. Якщо використовуєте солодкі фрукти, то зменшіть кількість згущеного молока.

Домашнє полуничне морозиво

Інгредієнти:

  • вершки - 500 мл;
  • полуниця - 150 г;
  • згущене молоко - 350 г.

Міксером збийте холодні вершки до легкості. Додайте згущене молоко, перебийте суміш іще раз. Полуницю промийте й наріжте дрібними шматочками, або перебийте міксером, якщо хочете зробити десерт однорідним. Додайте ягоди в загальну масу й ретельно перемішайте. Перекладіть суміш у широку форму з кришкою та залиште домашнє морозиво з полуницею застигати на 5 годин.

Домашнє морозиво з йогурту

Інгредієнти:

  • грецький йогурт (без наповнювача) - 120 г;
  • солодкі фрукти - 350 г;
  • мед - 80 г.

До цього рецепта добре підійдуть груша, диня, манго, банан. Фрукт почистіть і наріжте кубиком. Поставте в морозилку на кілька годин. Йогурт із медом і замороженими фруктами збийте до однорідності блендером. Викладіть масу у форми й поставте в морозильну камеру ще на 1-2 години.

Джерело: УНІАН.

Читайте також