Густе й ароматне варення з яблук: простий рецепт на зиму

Варення-п'ятихвилинка з яблук дещо відрізняється технологією від ягідних п'ятихвилинок. Час варіння становить 5 хвилин, але для яблук обов'язково потрібен час для настояння. У цьому рецепті готуємо варення з дворазовим варінням і 12-годинним періодом настояння. Варення вийде густим, за рахунок яблучного пектину, а корисні властивості яблука майже не втрачаються.

Час настояння: 13 годин.

Час приготування: 30 хвилин.

Порції: 1,5 л.

Складові:

  •  Яблука твердого ґатунку – 1 кг.
  •  Цукор – 1 кг.
  •  Вода – 250 мл.

Приготування

Крок 1. Вибрані для варення яблука добре промити та обсушити серветкою. Потім, видаливши коробочки з насінням, нарізати фрукти тонкими слайсами.

Крок 2. У посуді для варіння варення зварити сироп із зазначеного в рецепті розрахунку чистої води та половини цукру. У киплячий сироп перекласти яблучну нарізку, дуже акуратно, щоб не порушити цілісність слайсів, перемішати і поварити яблука рівно 5 хвилин від початку кипіння. Насипати до яблук решту цукру.

Крок 3. Посуд прикрити серветкою або кришкою та залишити яблука в сиропі на 12 годин або на ніч для настояння. Після цього варення на середньому вогні довести до кипіння і поварити ще 5 хвилин. Вогонь вимкнути.

Крок 4. Банки заздалегідь простерилізувати сухим гарячим способом. Приготоване з яблук варення-п'ятихвилинку розлити по банках, герметично закрити і після охолодження перенести в місце зберігання домашніх консервацій. 

Читайте також