Італійська організація доставила до Рівного вже 50 тонн гуманітарної допомоги для біженців та військових

Італійська благодійна організація “SERMIG”, яка розпочала свою волонтерську діяльність у 1964 році, з початку бойових дій в Україні започаткувала новий проєкт допомоги українцям, що опинилися у біді.

Нещодавно засновник “SERMIG” Ернесто Оліверо провів онлайн зустріч із секретарем Рівненської міської ради Віктором Шакирзяном та розповів, як тисячі небайдужих італійців щодня приходять до волонтерського офісу організації, щоб допомогти зібрати ліки, продукти харчування та одяг для відправки в Україну.

“Як усе починалось”

Українці, які вже багато років живуть та працюють за кордоном, із початку повномасштабної війни не стояли осторонь. Люди відразу розпочали пошук можливостей для фінансової та матеріальної підтримки своїх співвітчизників. Одним із них став Віктор Корнійчук, рівнянин, який більше 10 років тому виїхав до Італії.

Користуючись знайомствами у сонячній країні, Віктор познайомився із волонтерами благодійної організації “SERMIG”, які відразу погодились допомогти зібрати вантажівку із ліками та продуктами харчування на потреби українських військових та біженців. Щоб ця допомога дійшла дійсно до тих, хто цього потребує, Віктор звернувся до секретаря Рівненської міської ради Віктора Шакирзяна.

Так перший вантаж, який приїхав до Рівного був розфасований та невеликими мікроавтобусами доставлений до військових на Київщині, Харківщині та у Миколаївську область. Частина продуктів та речей була також передана на потреби дитячих будинків та лікарень на Рівненщині.

“Як організований процес в Рівному”

Вантажівки із гуманітарною допомогою приїздять на склад, де волонтери фасують та перебирають усі товари, обліковують і складають пакунки, відповідно від вхідних заявок та потреб. Секретар Рівненської міської ради Віктор Шакирзян каже, що намагаються працювати лише з офіційними установами та перевіреними організаціями, щоб уникнути спекуляцій і доправити товар тим людям, які цього дійсно потребують.

“Ми щодня відправляємо фото- та відеозвіти для наших закордонних друзів, того що і куди ми звідси відправляємо. Так ми звітуємо перед тими людьми, які вкладають свої кошти у цю допомогу, - зауважує Віктор Шакирзян. - Ми принципово відмовляємось від збору коштів чи фінансової допомоги, бо зараз в Україні відчувається дефіцит продуктів тривалого зберігання, дитячого харчування та спеціалізованих медикаментів. Саме тому ця допомога дуже необхідна і відчутна в Україні”.

“Про що говорили під час онлайн зустрічі із засновниками “SERMIG”

Днями відбулася онлайн зустріч секретаря Рівненської міської ради Віктора Шакирзяна та засновника благодійної організації “SERMIG” Ернесто Оліверо. Секретар Рівнеради ініціював цю конференцію, аби подякувати італійцям за їх добрі серця. Адже саме завдяки їх допомозі з Рівного у інші міста, що нині перебувають у центрі бойових дій, було доставлено більше 50 тонн гуманітарної допомоги.

“Ми працюємо заради світу. Світ неможливий без миру у ньому” - такими словами підтримав українців Ернесто Оліверо, засновник організації “SERMIG” і побажав триматися духом, адже з Україною нині весь світ. В свою чергу Віктор Шакирзян подякував усьому італійському народу за добрі серця, допомогу та підтримку. Тисячі українських сімей отримали необхідні речі, продукти та допомогу саме завдяки людям, які за дві тисячі кілометрів від України вболівають за її долю.

Читайте також