Кабмін продовжив термін дії відстрочок від мобілізації на 2 місяці

Кабінет Міністрів України прийняв рішення про продовження дії відстрочки військовозобов'язаним громадянам України на 2 місяці. 

Про це повідомляють в прес-службі Міністерства економіки. 

За словами міністерки економіки Юлії Свириденко,  відстрочки військовозобов'язаних чоловіків можуть порушити стабільність економічного сектору країни. 

«Для перемоги над агресором Україна має максимально мобілізувати сили за всіма напрямками. Чітка, злагоджена та стабільна робота органів державної влади, нормальне функціонування економіки – надзвичайно важливі завдання, які стоять перед країною.  Цього та наступного місяця одномоментно спливають терміни відстрочок, наданих тисячам фахівців після початку широкомасштабної агресії, що може нести загрозу стабільній роботі державного та економічного сектору. Сьогоднішнє рішення Уряду дозволяє забезпечити сталу та ефективну роботу органів державної влади, місцевого самоврядування, підприємств та організацій, які нині працюють на перемогу в тилу».

Таким чином відстрочки надані громадянам у березні та квітні цього року повинні були закінчити свій термін дії у вересні-жовтні цього року, проте згідно до прийнятого рішення їх дію продовжено ще строком на 2 місця. 

Нагадаємо, що дію відстрочок Мінекономіки може продовжувати в умовах воєнного стану лише один раз. 

Читайте також