Карантин у навчальних закладах: що робити батькам?

З 13 березня в навчальних закладах Рівного введено карантин. У дитячих садках - із 16 березня. Крім того, в області заклади освіти також призупинять навчання. 

Для багатьох сімей – це стрес. Адже такі раптові вихідні у дітей створюють додаткові труднощі для дорослих. Відкритим залишається питання, з ким залишити дитину?

Уповноважений президента України із прав дитини Микола Кулеба звернувся із проханням до роботодавців:

"Поставтеся з розумінням до працівників, в яких є діти. Адже під час канікул, карантинів зазвичай підвищується травматизація дітей через недогляд. Розгляньте варіант встановлення гнучкого робочого графіку або можливості працювати дистанційно. Якщо зробити це не виявляється можливим, звертаюся до батьків – візьміть на цей час відпустку. Важливо щоб, ваша дитина була в безпеці!"

Профілактичні заходи, яких варто дотримуватися під час карантину – це не щось надзвичайне і пов’язане лише з коронавірусом. Це те, чого варто дотримуватися завжди, щоб зберегти своє здоров’я.

  • Ретельно мийте руки.
  • Не торкайтеся брудними руками очей, носа чи рота.
  • Уникайте тісного контакту з хворими людьми, не відвідуйте масові заходи.
  • Відчуваєте слабкість чи підвищення температури – залиштеся вдома та відновіть сили. Ніякі термінові справи не вартують вашого здоров’я.

Не забувайте про мобільний телефон! Адже саме його ми носимо в кишені/сумці, викладаємо в загальних місцях, а потім торкаємо ним обличчя. Тому обмежте користування мобільним у громадському транспорті та не забувайте про його дезінфекцію.

Бережіть своїх дітей і себе!

Читайте також