Хомко про проблеми з "Рівненською брамою" знає: питання вивчатиме депутатська комісія

Фото - відкриті джерела

Сьогодні в Рівному на сесію міської ради прийшли десятки рівнян. Їх вимога - розірвати договір, який підрядник «UBC» укладав із управлінням капітального будівництва Рівного. За їх словами, документи про право власності готові вже 8 місяців, однак, віддавати їм їх не поспішають. Загалом комплекс нараховує 11 секцій, з яких на сьогоднішній день побудовані тільки три. Замовником забудови "Рівненська брама" є УКБ міста. До того ж, земля, на якій будують багатоповерхівку, є власністю міста, забудовник її отримав в оренду. 

"Наші переговори із забудовниками зводяться до того, що вони обіцяють здати скоро. "Чекайте". Нас постійно "відкидають" на місяць-два-три. Розумію, такий процес може проходити рік-два-три й більше, якщо ми нічого не будемо робити. Нам обіцяли дитячий садочок, майданчики, але нічого цього там немає. Навіть лавочки, які вони там встановили, не відповідають картинкам", - розповідає голова спілки пайовиків Андрій Стасюк.

Він також додав, що нині там внутрішній конфлікт між інвесторами.

"Основною причиною цього, дійсно, є конфлікт забудовників. Я так думаю, що без "криміналу" не обійдеться. Я чув, що два під'їзди будуть здані, щодо іншого - навіть не можу вас заспокоїти. Я розумію, що  вам хочеться знайти жертву, яка винна у ваших бідах і "розірвати". Я не можу наказати їм. Я можу лише те, що передбачено угодою УКБ із забудовником. Угоду можемо розірвати хоч завтра, але якщо це зробимо, будівництво припиняється", - зазначив міський голова Рівного Володимир Хомко. 

Поки що депутати вирішили створити тимчасову комісію, яка й займатиметься вивченням цього питання. "За" проголосував 31 депутат. До її складу увійшли: Олександр Курсик, Роман Петролюк, Ольга Криж, Ігор Ковалець, Андрій Кузьмич, Роман Яворський та Роман Стасюк. 

Пайовики переконані, більш радикальні методи - звернення до прокуратури, можуть поставити під загрозу здачу новобудови в експлуатацію вцілому. Вони запевняють, що якщо міська влада не допоможе, на цьому не зупиниться - підуть далі. Просять також проконтролювати, аби не трапилося так, що під тиском громадськості добудують першу та другу секції, а інші - лишать просто так. 

Нагадаємо, учора рівняни їздили у Хмельницький, пікетувати міську раду та офіс компанії  «UBC». Ще кілька років тому люди стали членами житлового кооперативу «Рівненська брама», будівництвом якого займалася хмельницька компанія «UBC», проте замість омріяних  квадратних метрів рівняни отримали тільки купу обіцянок. 

Читайте також