Квасилівчани платитимуть за тепло за тим же тарифом, що й у Рівному

На засіданні Рівненського міськвиконкому прийняли тариф на тепло для мешканців Квасилова, який віднедавна є частиною Рівного. Попередньо пропонували встановити тариф для населення на рівні 2504 грн./Гкал. 

Проте міський голова Рівного Олександр Третяк виступив за встановлення тарифу, який був прийнятий для мешканців Рівному, тобто 1913 грн/Гкал. 

Підтримати зменшений тариф просив і депутат Рівнеради Федір Мисюра. 

"Населення зараз - у стані соціальної напруги: ситуація із ковідом, фінансова ситуація в родинах дуже складна. Прошу мене почути: ми - одна територіальна громада", - сказав він. 

У свою чергу секретар Рівнеради Віктор Шакирзян зазначив, що Рівне і Квасилів тепер єдина громада і питання тарифоутворення теж мають бути рівними. 

«Це рішення не про політику, а про справедливість і розуміння платоспроможності людей. У Квасилові такі ж самі люди і зарплати, як і у Рівному. І ми не можемо ввести в дію тариф вищий ніж у Рівному. Я радий, що члени виконкому підтримали це рішення і прийняли систему компенсаторів». 

За словами начальника начальника управління економіки Володимира Липка, орієнтовно для компенсації різниці у тарифах потрібно близько 27 мільйонів гривень. Нагадаємо, минулого опалювального сезону у Квасилові тариф був вищим, ніж у Рівному та складав 2130 грн/Гкал. 

Зокрема, Світлана Марчук що представляє шостий виборчий округ  виступаючи перед членами виконкому зазначила:

«Позиція фракції «Рівне Разом» і мене як представниці шостого виборчого округу незмінна і одностайна – тариф для мешканців Квасилова не може бути вищим,аніж у Рівному. Ми одна територіальна громада і якщо ми відшкодовуємо різницю в тарифах, то ми відшкодовуємо її однаково. Окрім того, сьогодні на виконкомі йшла мова, що такої можливості немає,вважаю, що наше завдання як депутатів і полягає у тому, що  їх потрібно винайти. Мешканців не мають турбувати ці питання – це наша задача», - повідомила голова фракції «Рівне Разом», депутатка від шостого виборчого округу Світлана Марчук.

Читайте також