Лечо на зиму з перцем і томатами: рецепт від Клопотенка

Лечо можна їсти як самостійну закуску, просто зі свіжим хлібом, або ж використовувати як додаток до омлету на сніданок, із пастою чи м’ясними стравами. Буде смачно у будь-якому випадку!

Автор рецепту - Євген Клопотенко.

ПОРАДИ З ПРИГОТУВАННЯ ЛЕЧО НА ЗИМУ

Почнемо з вибору продуктів. Якщо ви хочете отримати більш густу структуру лечо, томати краще купувати м’ясисті із товстою шкіркою. Що ж стосується перцю – тут можливі варіанти. Можна обрати звичайний солодкий перець, який ще називають болгарським, або взяти перець Білозірка. Якщо взяти перці різного кольору – готова страва буде ще й виглядати яскраво. Саме приготування не має викликати у вас питань. Порадимо лишень після додавання перцю варити лечо без кришки, аби перець не став занадто м’яким і залишився трохи хрустким.

ІНГРЕДІЄНТИ

На 3,5 л:

  • 2 кг томатів
  • 2 кг солодкого перцю
  • 200 г цукру
  • 2 ст. л. олії
  • 50 мл оцту
  • 6 горошин чорного перцю
  • 4 лаврові листи
  • 2 ст. л. солі без гірки

ЛЕЧО НА ЗИМУ З ПЕРЦЕМ І ТОМАТАМИ: СМАЧНО УВЕСЬ РІК: ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ

 КРОК 1

Помийте 2 кг томатів та перекрутіть через м’ясорубку разом зі шкіркою. Викладіть у каструлю із товстим дном, доведіть до кипіння та варіть 20 хвилини під кришкою, зменшивши вогонь.

 КРОК 2

Тим часом помийте 2 кг солодкого перцю та поріжте соломкою приблизно однакового розміру, аби він рівномірно приготувався.

 КРОК 3

Викладіть соломку з перцю у каструлю до томатів. Додайте 200 г цукру, 2 ст. л. олії, 6 горошин чорного перцю, 4 лаврові листи, 2 ст. л. солі без гірки та перемішайте.

 КРОК 4

Варіть ще 20 хвилин вже без кришки, щоб зберегти структуру перцю. Наприкінці влийте 50 мл оцту і перемішайте.

 КРОК 5

Стерилізуйте банки та розкладіть лечо. На дно банок викладайте перець та доповнюйте томатною рідиною. Якщо наприкінці рідина ще залишиться, її також можна закрити й окремо та використовувати як соус до пасти чи голубців. Закручені банки переверніть, але не накривайте, щоб лечо не упарювалося. Коли охолонуть – переставте у прохолодне місце.

Читайте також