Лісівник із селянами самовільно вирубували ліс і заробляли гроші: у них вилучили деревини на 2 будинки

У Сарненському районі в межах кримінального провадження щодо незаконної порубки лісу, привласнення, розтрати або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинені за попередньою змовою групою осіб, правоохоронці провели обшуки. 

"У гості" завітали на у лісництво, на пилораму, а також у житлові та нежитлові приміщеннях фігурантів провадження. Про це повідомили у обласній прокуратурі. 

Зазначається, що у ході слідчих дій виявлено та вилучено понад 50 метрів кубічних деревини без відповідних документів – 20 кубометрів «кругляка» і ще більше 30 м3 – обрізної дошки. За попередніми оцінками вартість вилученої деревини складає 250 тис грн. Цього матеріалу вистачило б для будівництва 2 приватних будинків.

Крім того, вилучено автомобіль «ЗІЛ 131» з напівпричепом та маніпулятором, бензопили та інші знаряддя вчинення злочину.

"За даними слідства, лісничий залучив до злочинної діяльності місцевих жителів, які на ввіреній йому території лісництва вчиняли самовільні рубки, перевозили деревину на пилораму, де її фасували, а згодом і збували стороннім особам. На даний час призначені відповідні експертизи", - йдеться у повідомленні прокуратури.

Досудове розслідування проводять слідчі третього СВ (з дислокацією у м. Рівному) ТУ ДБР, розташованого у місті Хмельницькому, за оперативного супроводу працівників УСР в Рівненській області ДСР НП України.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні  злочину і не може бути піддана кримінальному  покаранню, доки її вину не буде доведено у законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Читайте також