Лукашенко: Наша участь у "спецоперації" визначена мною давно

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що РБ вже давно створила із росією єдину армію, і що він уже давно визначив участь Білорусі у війні проти України. 

Про це Лукашенко сказав під час виступу на церемонії покладання вінка у меморіальному комплексі "Курган Слави" з нагоди Дня незалежності, повідомляє БЕЛТА. 

- Ми - єдина країна, яка підтримує росіян у цій боротьбі. А скільки країн з того боку? Майже півсотні, котрі фактично воюють проти Росії в Україні. Щось не складається баланс. І взагалі ті, хто нам дорікають, ви що не знали, що у нас найтісніший союз із Російською Федерацією? З державою, з якою ми будуємо єдину, потужну, незалежну державу – Союзну державу. Де в союзі - два незалежні народи. Ми йдемо, як по тонкому льоду, і цей досвід вперше у світі. Ми маємо показати іншим цей приклад. І що, вони не знали, що у нас створено вже давно у союзі Білорусі та Росії єдине угруповання збройних сил? Фактично єдина армія. Ви ж це все знали, то чому нам сьогодні дорікаєте? Ми були і будемо разом із братньою Росією, - сказав він. 

Він додав, що "наша участь у спецоперації мною визначена давно". 

- Першого дня початку цієї операції, коли я сказав, згадайте: ми нікому не дозволимо стріляти в спину російській людині. І ми зайняли оборону від Брестської фортеці до південних кордонів для того, щоб не допустити цього удару в спину росіянам з боку натівських військ. Вони нам цього пробачити не можуть. І для нас сьогодні це виявилося найважливішим напрямом. Ви знаєте про ухвалені рішення блоку НАТО про збільшення чисельності збройних сил у Східній Європі вдесятеро. Навіщо у мирний час? Для того, щоб воювати. І нам треба вистояти. І ми робитимемо все для того, щоб вистояти і перемогти, щоб цей сивий курган завжди бачив нашу єдність і розумів, що пам'ять ми не зраджуємо.

Читайте також