Макарони більше не злипаються і не розварюються: корисні секрети

Не всі знають, як правильно варити макаронні вироби. Здається, що це дуже проста страва, яку легко приготувати. Однак, багато хто припускається помилок, а макарони злипаються. Щоб цього не сталося, потрібно дотримуватися простих правил.

Правило 1.

На 100 грамів макаронів знадобиться 1 літр води та 10 грамів солі. Сіль додається перед макаронами.

Правило 2.

Обирайте правильний сорт макаронів. Він повинен бути твердим. Цю інформацію зазначають на упаковці.

Правило 3.

Варіть макарони у великій ємності. На упаковці 450-500 грамів знадобиться каструля від 4 л.

Правило 4. 

Вогонь повинен бути максимальним. Воду одразу посоліть та накрийте кришкою, щоб швидше закипіла.

Правило 5.

Не можна ламати макарони, особливо спагетті. За хвилину в гарячій воді те, що залишилося на поверхні, опуститься у воду. Ламайте макарони, якщо цього вимагає рецепт приготування страви або якщо готуєте їх для дитини.

Правило 6.

Макаронні вироби слід кидати лише в окріп, інакше вони злипнуться.

Правило 7.

Потрібно читати все, що написано на етикетці стосовно макаронів. Якщо макарони будуть гарніром, тоді їх можна варити до готовності. А якщо зверху ще повинен бути соус, тоді краще варити їх до стану аль-денте, щоб вони краще тримали форму.

Правило 8.

Не промивайте макарони холодною водою, вони злипнуться та втратять смак. Відкиньте їх на друшляк та зачекайте, поки вода стече. Після цього додайте декілька ложок олії або вершкового масла.

Правило 9.

Макарони слід подавати на стіл свіжими та гарячими, поки вони ще не злиплись. Якщо вони пробудуть якийсь час в холодильнику, може й не злипнуться, але точно втратять смак.

Читайте також