Малиновий джем без кісточок на зиму: два варіанти приготування

Любите малину, але не їсте її через кісточки? Тоді вам точно слід зберегти в кулінарну книжку цей рецепт. Малинове варення без кісточок обов'язково полюблять усі ласуни. Це ідеальний наповнювач для млинців, круасанів і пирогів. Його процес дещо складніший, ніж у звичайного джему, але результат того вартий.

Малинове варення без кісточок на зиму без желатину

Інгредієнти:

  • малина свіжа - 1500 г;
  • цукор - 800 г;
  • лимонна кислота - дрібка.

Рецепт розрахований на три банки об'ємом 500 мл. Малину ретельно промийте і розімніть товкачем. Перекладіть масу в каструлю, доведіть до кипіння на мінімальному вогні і варіть 5 хвилин. Потім пропустіть малинове пюре через дрібне сито або кілька шарів марлі, щоб прибрати кісточки.

У проціджену масу додайте цукор і поверніть на вогонь. Закип'ятіть і всипте дрібку лимонної кислоти. Варіть 10 хвилин на маленькому вогні, регулярно помішуючи варення. Якщо з'явиться піна, то зберіть її шумівкою.

Готове варення малинове без кісточок розкладіть по вимитих банках. Зберігайте в прохолодному темному місці.

Густе малинове желе без кісточок на зиму з желатином

Інгредієнти:

  • малина - 1 кг;
  • цукор - 800 г;
  • вода - 150 мл;
  • желатин - 2 стол. л.

Желатин залийте холодною водою і залиште набухати. Переберіть і промийте малину, видаліть плодоніжки. Перебийте ягоди блендером до однорідності.

У великій каструлі закип'ятіть воду. Поставте в неї меншу каструлю, зробивши водяну баню. Варіть малинове пюре на пару 5 хвилин. Потім пропустіть через сито, щоб прибрати кісточки, і поверніть масу у верхню каструлю. Додайте цукор і желатин, і варіть джем ще 10 хвилин. Гарячий десерт розкладіть по чистих банках. Обов'язково зберігайте в холодильнику.

Джерело: УНІАН

Читайте також