Минулого року прокуратура Рівненщини опрацювали майже 140 запитів

фото ілюстративне

До органів прокуратури Рівненської області надійшло у 2018 році  137 запитів на інформацію

Органами прокуратури області постійно приділяється увага питанням забезпечення належної організації роботи з питань розгляду запитів на інформацію, яка знаходиться у володінні прокуратури.

Загалом до органів прокуратури Рівненської області упродовж 2018 року надійшло 137 запитів у відповідності до вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації».

З них прокуратурою розглянуто 122. Надано інформацію на 83 запити; 26 запитувачам роз’яснено норми Закону України «Про доступ до публічної інформації», відмовлено у задоволенні 13 запитів. 14 запитів скеровано за належністю для організації розгляду належним розпорядникам інформації.

Найбільша кількість запитів (109) надійшла в апарат прокуратури області, до Рівненської місцевої прокуратури надійшло 17 запитів, 6 та 4 запити розглянуто відповідно Дубенською та Здолбунівською місцевими прокуратурами, Сарненською місцевою прокуратурою розглянуто 1 запит.

Найчастіше запитувалась інформація з питань досудового розслідування кримінальних проваджень, які викликали суспільний резонанс та підвищену увагу громадськості (51 запит) або 42% від розглянутих.

Крім того, запитувачі цікавились розміром заробітної плати працівників прокуратури; наданням статистичної інформації про результати роботи органів прокуратури на пріоритетних напрямах та з інших питань.

Повідомляє відділ організації прийому громадян, розгляду звернень та запитів

прокуратури Рівненської області

Читайте також