Міський голова Рівного просить вірян утриматись від походу до храмів у Великодню ніч

Міський голова Рівного Олександр Третяк просить вірян утриматись від походу до храмів у Великодню ніч, натомість можна долучитись до богослужінь онлайн. 

Всіх тих, хто все-таки вирішить піти на богослужіння, мер закликав зважити, щоб у храмах були облаштовані укриття та підвальні приміщення. 

- Як ви знаєте, прийнято рішення Ради оборони області про те, що комендантська година скасовуватись не буде. Отож всі, хто не йдуть до церкви, не має причини "шастати" вночі по місту. Але будуть відбуватись богослужіння по церквах і храмах Рівного, будуть відбуватись із певними обмеженнями. Разом із єпископами, архієпископами, представнками всіх церкво було обумовлено те, щоб храми відвідували напередодні, в суботу. Хто бажає відвідати храм, освятити паски, ви можете це зробити напередодні неділі, - каже Олександр Третяк. 

- Також будуть відбуватись нічні літургії. Але величезне прохання до мешканців міста, оскільки вже є попередження відповідних служб про те, що ворогом будуть використані пасхальні ночі, щоб спровокувати ті чи інші інциденти, або ж нанести удари по церквах, по храмах, задля уникнення таких ситуацій прохання: утриматись від походу до храму. А взяти участь у святкових богослужіннях онлайн. 

Він також попросив рівнян за можливості відвідати нічні літургії у сільських храмах. 

- Місто є сьогодні, на жаль, більшим об'єктом підвищеної небезпеки. Більше ризиків - саме в місті, - пояснив міський голова. 

Олександр Третяк також зазначив, що на Поминальну неділю кладовище "Нове" буде працювати у звичному режимі, проте з певними обмеженнями. Зокрема не буде допускатися до кладовища легковий автомобільний транспорт. Потрапити до кладовища виключно можна буде лише громадським транспортом. 

Читайте також