На Рівненщині чиновник незаконно витрачав бюджетні кошти

фото ілюстративне

Працівниками прокуратури Рівненської області забезпечено підтримання публічного обвинувачення у Зарічненському районному суді під час розгляду обвинувального акту у кримінальному провадженні стосовно голови сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу Рівненщини за вчинення  службової недбалості.

У ході слідства встановлено та доведено в суді, що обвинувачена, будучи  керівником кооперативу, з метою отримання бюджетної дотації для розвитку сільськогосподарських товаровиробників та стимулювання виробництва  сільськогосподарської продукції, у 2017 році  подала до одного із відділень обласної державної податкової інспекцій в області заяви про включення підприємства до реєстру отримувачів такої дотації за відсутності передбачених законодавством підстав.

Внаслідок таких протиправних дій службової особи, з державного бюджету на рахунок підприємства безпідставно було перераховано понад 500 тис. гривень.

За вироком Зарічненського районного суду обвинувачену визнано винною за ч. 2 ст. 367 КК України (вчинення службової недбалості, що спричинило тяжкі наслідки) та засуджено до 3 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади керівника на підприємствах, які здійснюють  діяльність  у галузі  сільськогосподарського  товарного виробництва строком 1 рік та зі штрафом  в розмірі 300 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 5 тис. 100 гривень.

Одночасно суд застосував вимоги ст. 75 КК України та звільнив жінку від відбування покарання із встановленням іспитового строку. 

Прес-служба прокуратури Рівненської області

Читайте також