На Рівненщині дітей навчатимуть пожежної безпеки у новому кабінеті (ФОТО)

фото - Фейсбук

06 березня на базі Привільненської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. відбулося урочисте відкриття навчально-методичного кабінету цивільного захисту та безпеки життєдіяльності, пише Головне управління ДСНС у Рівненській області.

Навчально-методичний кабінет включає в себе такі розділи: “Цивільний захист”, “Безпека життєдіяльності”, “Домедична допомога”, “Військова підготовка”, “Засоби пожежогасіння. Пожежно-технічне обладнання”.

На урочистому відкритті кабінету були присутні директор Привільненської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. Крамчинський Віталій, начальник 4-го ДПРЗ ГУ ДСНС України у Рівненській області Домарацький Михайло, начальник навчально-методичного центру ЦЗ та БЖД Рівненської області полковник служби ЦЗ Сергій Вовчук, представники Дубенського міськрайонного сектору та рятувальники 5-ї державної пожежно-рятувальної частини ГУ ДСНС України у Рівненській області, головний спеціаліст з питань освіти Якимюк Інна, завідувач обласним методичним кабінетом Яковець Наталія, завідувач НКП м.Дубно Гаврилюк Микола, фахівці з цивільного захисту області, голова Привільненської ОТГ Момотюк Юрій.

Завершальним етапом стало відпрацювання практичних дій в умовах виникнення пожежі в навчальному закладі. Зокрема було проведено евакуацію школи, де учні і вчителі продемонстрували обізнаність і підготовку з цивільного захисту населення на випадок надзвичайних ситуацій.

Рятувальники переконують, саме в дітей потрібно у першу чергу виховувати культуру протипожежної безпеки. Кажуть, тут не лише розповідають про шкоду, яку завдає вогонь, а й вчать як правильно поводитись під час різних небезпечних ситуацій, які можуть статися у житті

Читайте також