На Рівненщині "горіла" АЕС (ФОТО)

14 червня рятувальники ДПРЗ-2 ГУ ДСНС України у Рівненській області провели вивчення району виїзду з відпрацюванням ввідної по ліквідації надзвичайної ситуації, яка виникла на АЗС дільниці механізмів та автокранів транспортного цеху ВП Рівненська АЕС. За легендою заходу, на території автозаправної станції дільниці механізмів та автокранів внаслідок розгерметизації паливного баку стався витік пального з автогрейдера, який стояв поблизу АЗС.  У результаті спалаху виникло загорання дизельного палива на відкритій території.

По прибуттю, рятувальники ДПРЗ-2 організували розвідку,  провели евакуацію персоналу АЗС, здійснили розстановку сил і засобів передбачених для ліквідації такого роду надзвичайних подій та провели оперативне  розгортання з прокладенням магістральних ліній. Для гасіння розлитого дизпалива  було використано ГПС-600. Також для захисту баків з паливом та колонок з дизпаливом було подано водяні стволи. Паралельно з гасінням пожежі працівниками транспортного цеху проводилась евакуація транспортних засобів, які знаходились поблизу АЗС. Всього на відпрацюванні ввідної були задіяні 5 одиниць пожежної та спеціальної техні­ки та 26 чоловік особового складу. Завдяки співпраці КГП з адміністрацією об`єкту, чітким та злагодженим діям особового складу підрозділів пожежу вдалося ліквідувати в найкоротші терміни та мінімізувати збитки від неї.

Після відпрацювання ввідної було підбито підсумки навчань на яких обговорювались моменти необхідні для доопрацювання в ході проведених тактичних дій.

Головною метою таких навчань є перевірка готовності підрозділів 2-го державного  пожежно-рятувального загону ДСНС України у Рівненській області, а також чергового персоналу транспортного цеху ВП «Рівненська АЕС» до виконання дій за призначенням у разі загрози та виникнення пожежі на автотранспортному підприємстві.

Повідомляє Головне управління ДСНС України у Рівненській області

Читайте також