На Рівненщині митниця протидіє незаконному ввезенню підакцизних товарів

Фото - відкриті джерела; ілюстративні фото

У Поліській митниці Держмитслужби повідомляють, що з метою протидії незаконному ввезенню на територію України товарів підакцизної групи та встановленню осіб причетних до таких переміщень, працівниками підрозділу управління запобіганню та протидії контрабанді та порушенням митних правил митниці виставлені локальні орієнтування по усіх пунктах пропуску на кордоні.

До орієнтувань включені транспортні засоби та громадяни, які на підставі аналізу переміщень через кордон, щоденно або у певний періоди здійснюють перетин кордону та перебувають на білоруській території незначний час, а також відносно кого складені протоколи про порушення митних правил, де предметами порушень є тютюнові вироби. 

За результатами вжитих заходів, митницею складено 61 адміністративний протокол, де предметом правопорушення є тютюнові вироби на суму 266,1 тис. грн. Вилучено 13 066 пачок цигарок іноземного виробництва. Крім того, вилучено 8 транспортних засобів, які використовувалися для переміщення цих виробів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю шляхом використання конструктивних порожнин та ніш транспортних засобів.  

Запроваджено 13 адміністративних справ, де предметом правопорушення є лікеро-горілчана продукція на суму 16,9  тис. грн. Вилучено 48 літрів алкогольних напоїв іноземного виробництва.

Читайте також