На Рівненщині скасували обтяження на державну нерухомість на понад півмільйона гривень

За втручання прокуратури Рівненщини скасовано обтяження на державну нерухомість вартістю понад півмільйона гривень

Рівненський апеляційний господарський суд підтвердив законність позовних вимог прокурора та залишив у силі  рішення суду першої інстанції, яким визнано недійсним договір іпотеки, умовами котрого були встановлені обтяження на державні об’єкти нерухомості площею понад 1,2 тис кв м вартістю понад 500 тис гривень.

Мова йде про будівлі, що розташовані на території ВАТ «Рівненський завод високовольтної апаратури», які у 2013 році рішенням суду витребувано з незаконного володіння приватного підприємства та повернуто у власність держави в особі Регіонального відділення Фонду державного майна України по Рівненській області.

Однак, перешкодою для розпоряджання повернутим майном став раніше укладений цим підприємством договір іпотеки задля забезпечення виконання кредитних зобов’язань.

У зв’язку з тим, що зазначені обставини унеможливлювали здійснення державним органом, як власником, користування та розпоряджання нерухомістю, органами прокуратури області було заявлено до господарського суду Рівненської області відповідний позов, який у листопаді 2017 року задоволено у повному обсязі.

У подальшому відповідач оскаржив рішення суду першої інстанції в апеляційному порядку.

Проте Рівненський апеляційний господарський суд, врахувавши доводи та позицію прокуратури, оскаржуване судове рішення залишив без змін, а скаргу - без задоволення.

Таким чином, за реагування, принципової і послідовної позиції прокуратури Рівненщини, захищено інтереси держави у сфері власності та скасовано підстави накладення обтяження на об’єкти нерухомості вартістю понад півмільйона гривень.

 

Повідомляє прес-служба прокуратури Рівненської області

Читайте також