На Рівненщині службовці одного з лісгоспів створили "злочинну схему"

Працівники управління захисту економіки в Рівненській області Нацполіції проводять заходи з протидії незаконній діяльності у лісовій галузі.

В результаті проведених заходів правоохоронці викрили у протиправної діяльності службових осіб одного з лісгоспів Рівненщині та встановили місця зберігання та переробки лісодеревини.

Так, правоохоронцями були викриті факти протиправної діяльності службових осіб лісгоспу регіону. На підставі зібраних матеріалів прокуратурою було відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

У межах досудового розслідування встановлено, що працівники лісгоспу організували злочинну «схему» реалізації деревини комерційним структурам.

Проведеними заходами працівниками поліції встановили місце зберігання та переробки деревини, законність походження якої викликає сумніви.

23 червня на підставі ухвали слідчого судді працівники управління захисту економіки в Рівненській області спільно зі слідчими СУ ГУНП в Рівненській області за процесуального керівництва прокуратури Рівненської області провели санкціонований обшук за місцем зберігання та переробки незаконно здобутої лісодеревини.

За результатами слідчої дії правоохоронці вилучили 62 м. куб. лісопродукції. На деревині були відсутні бирки лісогосподарських підприємств, а надані копії документів про походження лісопродукції мають сумнівний характер.

За попередніми даними вартість вилученого становить 700 тисяч гривень.

У кримінальному провадженні триває досудове розслідування.

Управління захисту економіки в Рівненській області

Читайте також