На Рівненщині за рік оновлено та встановлено майже 250 інтернет-станцій

Сьогодні під час брифінгу заступник голови Ігор Тимошенко про ситуацію із інтернет-зв'язком на Рівненщині. 

За його словами, керівництво області розпочинало роботу над цим питанням безпосередньо зі спілкування з мобільними операторами.

"По статистиці, трохи більше, ніж за рік було встановлено нових або модернізовано 248 базових станцій. Це дало можливість підключити сучасний 4G зв'язок у цілому ряді населених пунктів області. Найбільше базових станцій було встановлено за цей період у місті Рівному, Сарненському, Рівненському, Рокитнівському та Володимирецькому районах. Ми, звичайно, продовжуємо роботу я з мобільними операторами, так і з операторами, які можуть забезпечити широкосмуговий інтернет", - зазначив пан Тимошенко.

За словами чиновника, найбільш проблемними є віддалі населені пункти і ті, де нараховується невелика кількість населення.

"Зважаючи на те, що є частково перехід на дистанційну форму навчання учнів, проведена робота разом з керівниками органів місцевого самоврядування, які мають допомагати операторам забезпечити широкосмуговий інтернет у всіх населених пунктах", - додав Ігор Тимошенко.

Читайте також