Невдовзі на Рівненщині з`явиться ще один серцево-судинний центр

В межах реалізації проекту Світового банку «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей» на Рівненщині обласне управління охорони здоров’я підписало угоду про закупівлю ангіографічного комплексу з німецькою компанією AFS medizintechnik. Даний комплекс стане частиною нового серцево-судинного центру, що планують відкрити в Сарненській районній лікарні.

Нагадаємо, що на початку 2018 року в межах проекту Світового банку вже відкрився серцево-судинний центр в Рівненській обласній клінічній лікарні. За цей час лікування в центрі пройшло близько 2000 пацієнтів. Тож за ініціативи обласного управління охорони здоров’я та групи впровадження проекту Світового банку було розширено межі проекту та погоджено відкриття ще одного серцево-судинного центру в Сарненській районній лікарні. Він обслуговуватиме пацієнтів з північних районів Рівненщини.

Відповідно до сучасних медичних протоколів для того, щоб уникнути небажаних наслідків, медична допомога при інфаркті має надаватися протягом двох годин. Зрозуміло, що доставити пацієнта з північних районів області до Рівного протягом цього часу надто складно, а часом і не можливо. Тому ми виступили з ініціативою відкрити аналогічний Рівненському серцево-судинний центр в місті Сарнах, – розповів керівник групи консультаційної підтримки проекту Світового банку на Рівненщині Сергій Рибачок.

Він також повідомив, що за результатами конкурсних торгів перемогла німецька компанія AFS medizintechnik. Відтак вона має 90 днів для поставки обладнання до Сарненської районної лікарні.

 

Читайте також