Ніжний смак та карамелізована скоринка: рецепт неповторного чізкейка

Чизкейк вже давно завоював всесвітню любов. Наразі чи не у кожному ресторані подають цей десерт, незалежно від того, страви якої кухні там готують. 

Автор рецепту: Євген Клопотенко.

Баскський чізкейк є альтернативою класичному десерту в нью-йоркському стилі із пісочною основою. Завдяки цукру та приготуванню за високої температури баскський чизкейк має чорну карамелізовану скоринку.

Щоб баскський чизкейк вийшов максимально ніжним та з хорошою структурою, потрібно обов’язково дотримуватися технології приготування. Не можна скласти всі інгредієнти у чашу блендера та просто все перебити, в такому разі ми отримаємо клейку структуру, що буде триматися грудкою. А щоб чизкейк вийшов ніжним, потрібно додавати все поступово та перебивати масу кожного разу після додавання наступного інгредієнта.

Інгредієнти: 

  • 1 кг кисломолочного сиру 9% ТМ «Волошкове поле»
  • 300 г цукру
  • 7 яєць
  • 200 мл вершків 33%
  • 20 г ванільного цукру
  • 2 ст. л. борошна
  • ½ ч. л. солі

КРОК 1

Підготуйте всі інгредієнти для приготування баскського чизкейка. Увімкніть духовку розігріватися до 210 градусів. Всі інгредієнти повинні обов’язково бути кімнатної температури.

 КРОК 2

Викладіть у чашу блендера чи миску 1 кг сиру 9% ТМ «Волошкове поле» та перебийте у однорідну масу до стану крем-сиру.

КРОК 3

Додайте 300 г цукру, 20 г ванільного цукру і ½ ч. л. солі та ще раз перебийте.

КРОК 4

Вбийте у сирну масу 7 яєць. Але вбивати потрібно по одному та кожного разу ще раз перебивати сирну масу.

 КРОК 5

Влийте 100 мл вершків жирністю 33%, перебийте сирну масу та потім додайте ще 100 мл.

 КРОК 6

Всипте у миску 2 ст. л. борошна, ще раз дуже ретельно змішайте.

КРОК 7

Форму для запікання вистеліть пергаментним папером. Я використовував форму діаметром 26 см. Обережно вилийте сирну масу у форму.

КРОК 8

Випікайте чизкейк за температури 210 градусів 40 хвилин. Коли дістанете готовий чизкейк з духовки, не розрізайте його одразу, бо середина може ще залишитися трохи рідкою. Почекайте приблизно годину, поки він охолоне, а потім поставте в холодильник ще на 2 години.

 

Читайте також