Ніжний та соковитий: рецепт бісквіта з яблуками у мультиварці

Соковита яблучна начинка в легкому та ніжному бісквіті – так одним реченням можна описати яблучний пиріг, приготовлений у мультиварці. Це проста та смачна страва, яка буквально тане в роті. Готуйте яблучний пиріг на сніданок, десерт і як перекус.

Автор рецепту - Євген Клопотенко.

Секрети приготування

Для приготування яблучного пирога необхідно взяти яблука солодких та твердих сортів. Якщо у вас кислі яблука, за бажанням можна збільшити кількість цукру. Також, якщо ви любите не дуже солодкі пироги, можна зменшити кількість цукру на 40%, але не більше, інакше не вийде бажана консистенція тіста. Розмір яєць також грає роль. Якщо у вас яйця меншого розміру, збільште кількість яєць для приготування яблучного пирога.

Для того щоб випічка добре відокремлювалася від форми, мала гарні та ідеально рівні краї, зробіть «французьку сорочку». Чашу мультиварки потрібно змастити вершковим маслом, а потім притрусити борошном або манною крупою. Залишки борошна та крупи висипати.

Інгредієнти:

  • 2 яйця
  • 200 г цукру
  • 1 ч. л. ванільного цукру
  • 250 мл кефіру 2,5% жирності
  • 50 г вершкового масла 82,5% (+20 г для змащування форми)
  • 250 г борошна
  • 1 дрібка солі
  • 1 ч. л. розпушувача
  • 2-3 яблука твердих сортів
  • 1 ч. л. меленої кориці
  • 1 ст. л. цукрової пудри (для посипання)

Покроковий рецепт:

Крок 1. Підготуйте всі інгредієнти для приготування яблучного пирога в мультиварці. Вершкове масло дістаньте з холодильника, щоб воно стало кімнатної температури.

Крок 2. Готуйте тісто для пирога. У миску вбийте 2 яйця, додайте 200 г цукру, 1 ч. л. ванільного цукру та дрібку солі. За бажанням, кількість цукру можете зменшити на 40%, використовуючи 120 г. Інгредієнти ретельно перемішайте віничком, доки суміш не стане біліти.

Крок 3. До яєць і цукру додайте 50 г розм'якшеного вершкового масла та перемішайте до однорідності за допомогою віничка.

Крок 4. Влийте 250 мл кефіру 2,5% і знову ретельно перемішайте. За бажанням можна використати кефір 1%. У мисці змішайте 250 г борошна та 1 ч. л. розпушувача та додайте до інших інгредієнтів тіста. Перемішайте, щоб не було грудочок.

Крок 5. Консистенція тіста має бути кремова та стікати з віничка.

Крок 6. Візьміть 2-3 яблука твердих сортів і наріжте середнім кубиком зі стороною приблизно 1,5 см, не очищаючи шкірку. Викладіть у миску та додайте 1 ч. л. меленої кориці. Перемішайте, щоб кориця рівномірно розподілилася по яблуках. Пересипте яблука в миску з тістом. Перемішайте, щоб вони рівно розподілилися.

Крок 7. Зробіть у чаші мультиварки «французьку сорочку», щоб пиріг не прилип до стінок. Візьміть 20 г вершкового масла та обмажте їм стінки, а потім присипте борошном. Потім зайве борошно висипте.

Крок 8. Перекладіть тісто з яблуками у чашу мультиварки. Випікайте в режимі випічки приблизно 50-60 хвилин, залежно від моделі мультиварки.

Крок 9. Після приготування залиште пиріг остигати у формі, а потім витягніть. Почекайте, доки остаточно охолоне, і лише потім посипте зверху цукровою пудрою.

Читайте також