Новий смак звичайної страви: рецепт тушкованої капусти з чорносливом

Тушкувати можна будь-яку капусту – білокачанну, червонокачанну, квашену, цвітну, брюссельську й броколі. Тушкована капуста може бути самостійною стравою або гарніром до м’яса чи риби.

Автор рецепту - Євген Клопотенко.

ЯК ПРИГОТУВАТИ СМАЧНУ ТУШКОВАНУ КАПУСТУ

М’ясо. Ви можете використовувати свинину, яловичину, курятину, індичку та навіть сосиски, бекон або копчені ковбаски.

Овочі та добавки. Традиційно в тушковану капусту додають моркву та ріпчасту цибулю, але можна експериментувати зі смаком, додаючи гриби, молоду картоплю або батат, кабачки, баклажани, солодкий перець, томати, квасолю та навіть сочевицю. Як варіант – чорнослив і волоські горіхи. До слова, підійдуть навіть родзинки, курага, сушений інжир і копчена груша.

Спеції. Вибираючи спеції, орієнтуйтеся на свої смакові уподобання. У компанію до солі й перцю, додайте кмин і лимонний сік. Ви можете експериментувати, використовуючи цедру лимона, бутони гвоздики, перець чилі, часник, паприку або копчену паприку, лавровий лист та інші. Також додавати винний оцет і цукор.

Подавати капусту можна зі сметаною, кропом або петрушкою, а також із потертим сиром.

ІНГРЕДІЄНТИ

  • 500 г капусти
  • 10 штук чорносливу
  • 30 г волоських горіхів
  • 100 мл води
  • 25 г вершкового масла
  • 1-2 ст. л. соняшникової олії
  • 1 ст. л. томатної пасти
  • сік половини лимона
  • дрібка кмину

ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ

КРОК 1

Підготуйте всі інгредієнти для приготування тушкованої капусти з чорносливом і кмином.

 КРОК 2

Візьміть 500 г капусти та наріжте, після обсмажте на 25 г вершкового масла й 2 ст. л. соняшникової олії кілька хвилин, помішуючи дерев'яною ложкою. Посоліть і поперчіть до смаку.

КРОК 3

Переходьте до чорносливу: 10 штук помийте, висушіть паперовим рушником і наріжте смужками. Далі візьміть 30 г волоських горіхів і порубайте. Попередньо горіхи можна трохи підсмажити на пательні, а потім очистити. Додайте чорнослив до капусти.

КРОК 4

Візьміть 100 мл води та розведіть у них 1 ст. л. томатної пасти, вилийте в капусту.

 КРОК 5

Додайте сік половини лимона, а також дрібку кмину та сіль із перцем до смаку, перемішайте. Готуйте приблизно 10-15 хвилин, зважаючи на те, яку ви хочете структуру - більш м'яку або більш хрустку. За 3 хвилини до кінця приготування додайте горіхи.

 

Читайте також