Оригінальне варення з шовковиці: рецепт, який оцінить вся родина

Хочеться потішити себе незвичайним варенням? Приготуйте варення з шовковиці з додаванням лимона. Сік лимона не дасть засахаритися варенню, змінить його колір і додасть неповторний смак. Смачне варення підійде до чаювання з друзями, сніданку, випічки, теплих тостів. Ароматне варення з шовковиці можна також закривати в банки і радувати себе в зимові холоди вітамінами. Готуйте з радістю і насолоджуйтеся результатом!

Інгредієнти:

  • Шовковиця - 1 кг,
  • лимон - 1 шт,
  • цукор - 900 г.

Покроковий рецепт:

  1. Насамперед шовковицю необхідно промити і прибрати хвостики.
  2. Тепер ягоди поміщаємо в каструлю і пересипаємо цукром. Щоб шовковиця виділила сік, їй треба постояти не менше 12 годин. Можна залишити на добу.
  3. Далі утворившийся сироп слід довести до кипіння на мінімальному вогні. Необхідно трохи помішувати варення, щоб не пригоріло.
  4. Потім знімаємо утворившуюся в процесі варіння пінку. Час першого варіння не повинно бути довше 10 хвилин. Відставляємо варення і охолоджуємо протягом 5-6 годин.
  5. Під час другого варіння будуть з'являтися кісточки, які слід видаляти ложкою або шумівкою. Кип'ятимо 10 хвилин і даємо охолонути. Варення має за цей час стати густішим.
  6. Тепер слід додати сік лимона (на 1 кг ягід 1 лимон). Він допоможе варенню не засахариться, а також додасть приємну кислинку смаку.
  7. Втретє варення доводимо до кипіння і відразу відправляємо в банки. Смачне варення нагадає вам взимку про теплі дні.

Читайте також