Пиріг з абрикосами: простий рецепт випічки для літнього сезону

Якщо ви обожнюєте шарлотку, то цей пиріг з абрикосами вам теж припаде до смаку. Мільйони пухирців всередині роблять його дивовижно м’яким. Натискаєте зверху на шматочок пальцем, а через кілька секунд він знову повертає свою звичну форму. Такий він пухкий. Готуйте його усе літо та експериментуйте з додаванням різних ягід та фруктів. 

Автор рецепту: Євген Клопотенко

ІНГРЕДІЄНТИ

  • 300 г абрикосів
  • 200 г борошна
  • 100 г вершкового масла 82,5%
  • 150 цукру
  • 4 яйця
  • 1 ч. л. розпушувача для тіста
  • 2 ст. л. цукрової пудри (для подачі)

Пиріг з абрикосами: покроковий рецепт

 КРОК 1

Увімкніть розігріватися духовку до 180 градусів та дістаньте 120 г вершкового масла з холодильника, щоб воно нагрілося до кімнатної температури. Помийте 300 г абрикосів, обсушіть паперовим рушником. Кожен фрукт розділіть навпіл та витягніть кісточку. Зробіть тісто. В глибоку миску вбийте 4 яйця та всипте 150 г цукру.

 КРОК 2

Збивайте блендером з насадкою віничок. Маса має збільшитися в два рази та побіліти. В яєчно-цукрову суміш додайте 100 г розм’якшеного вершкового масла та знову збийте блендером.

КРОК 3

В окремій мисці змішайте 200 г борошна та 1 ч. л. розпушувача. Додавайте суміш порціями та обережно перемішуйте силіконовою лопаткою.

КРОК 4

У формі діаметром 20 см зробіть «французьку сорочку». Спочатку змастіть дно і боки 20 г розм’якшеного вершкового масла, а потім притрусіть 20 г борошна. Виливайте тісто в форму.

КРОК 5

Зверху викладайте половинки абрикосів вниз боком, де була кісточка. Трішки притисніть їх, щоб вони потонули в тісті приблизно на 2 мм.

КРОК 6

Ставте випікати пиріг з абрикосами на 50 хвилин. Готовність перевіряйте дерев’яною зубочисткою. Встроміть її, а потім витягніть. Якщо на ній немає залишків тіста – випічка готова. Діставайте пиріг з духовки та залиште остигати в формі до кімнатної температури, потім притрусіть зверху 2 ст. л. цукрової пудри, нарізайте на шматочки та подавайте до столу.

Читайте також