Полуничне варення на сковорідці: швидкий рецепт консервації

До приготування варення із сезонної полуниці зазвичай беруться тоді, коли вже наїлися досхочу. Так, у кінці червня на багатьох кухнях стоятиме солодкий запах полуничок із цукром. Поласувати взимку варенням із полуниці хочеться багатьом, а стояти та годинами варити варення - лише одиницям. 

Тому відомий кухар Євген Клопотенко запропонував швидкий рецепт приготування полуничного варення на пательні.

Корисні поради:

Обирайте свіжі та дозрілі полуниці. Варення – це не метод утилізації підпсованих ягід. Це метод заготувати класні літні ягоди на зиму. Тому обирайте свіжі, соковиті полуниці, що мають насичений червоний колір та приємний аромат.

Використовуйте антипригарну сковороду, щоб ягоди не пригорали, а перемішувати їх було простіше. Перед початком готування переконайтеся також, що ваша сковорода чиста та суха.

Розливайте варення по стерилізованих банках, щоб воно могло зберігатися всю зиму. Стерилізувати їх можна в духовці, мікрохвильовці, на пару чи в посудомийці. За цим рецептом виходить орієнтовно 2 півлітрові банки, але все залежатиме від розміру ваших полуниць.

Інгредієнти:

  • 1 кг полуниць
  • 600 г цукру
  • 0,3 ч.л. лимонної кислоти
  • 50 мл води

Покроковий рецепт:

КРОК 1

Вимийте 1 кг полуниць і приберіть з них хвостики. Розігрійте сковорідку та вилийте на неї 50 мл води. Викладіть полуницю.

 КРОК 2

Додайте на пательню 600 г цукру та ретельно все перемішайте. Варіть 10 хвилин. Коли варення закипить, зменште вогонь до середнього.

 КРОК 3

Додайте 0,3 ч.л. лимонної кислоти, перемішайте та варіть іще 20 хвилин до загусання. Якщо на поверхні з’являтиметься пінка, знімайте її.

 КРОК 4

Готове варення розлийте по стерилізованих банках і закрутіть кришками.

Читайте також