Порошок чи рідина: чим краще користуватися для пральної машинки

Ілюстративне фото

Кожна господиня на власний розсуд використовує для прання рідкий або сухий порошок. Пропонуємо дізнатися, яка між ними різниця та який засіб краще.

Плюси й мінуси прального порошку

Пральний порошок, який має дрібні гранули, чудово справляється з видаленням різних плям, трави й крові. Завдяки тому, що порошок містить у собі поверхнево-активні речовини, він має добру очищувальну здатність. Отже, якщо плями занадто стійкі або застарілі, краще користуватися сухим порошком. Він відмінно захищає білі речі, видаляє жовті плями з постільної білизни, а також бруд з бавовняних речей, бо в складі є ферменти й відбілюючі речовини.

Зазвичай, порошок не містить консервантів, тому не потребує великої кількості води для полоскання, оскільки він майже не піниться.

Велике пакування прального порошку розраховане на більш ніж 100 використань. Це дуже економний й вигідний варіант.

Порошок може викликати алергію на шкірі через високий рівень pH. Тому, речі рекомендовано прати при високій температурі для кращого розчинення засобу. Проте, й це не завжди допомагає, бо залишаються рештки частинок, які провокують алергічні реакції, викликаючи прищі чи свербіння. Маючи занадто чутливу шкіру, ліпше користуватися рідким пральним порошком або гелем для прання. А ще, прати речі вручну не варто, особливо делікатні, бо порошок не повністю розчиняється при низьких температурах.

Пральний порошок більш дієвий, коли прати при високих температурах, проте це не зовсім економно стосовно електроенергії, бо доведеться дорого за неї платити.

Плюси й мінуси рідкого прального порошку

Рідкий порошок чи гель для прання ідеально підходить для кольорових, синтетичних речей й легких забруднень. Він повністю й швидко розчиняється навіть при низьких температурах (до 40 градусів), не залишаючи розводів на речах. При використанні рідкого порошку можна набагато більше зекономити на електроенергії.

Цей засіб не містить відбілюючих речовин й засобів проти вапняного нальоту. Більшість рідких порошків мають у своєму складі різні алергени, барвники, ароматизатори й консерванти, які можуть викликати алергію на шкірі. Проте, існують й більш безпечні рідкі пральні порошки, які мають сертифікацію, бо вони не містять алергени. Тому, краще обирайте екологічні засоби для прання, щоб не шкодити своєму здоров’ю.

Читайте також