Рівненський рятувальник відвідав міжнародний тренінг у Німеччині (ФОТО)

http://rivne.dsns.gov.ua

З 17 по 21 вересня 2018 року в Академії для кризового менеджменту, аварійного планування та цивільного захисту в м. Бад-Нойєнар-Арвайлер, Німеччина відбувся міжнародний тренувальний курс для національних інструкторів з реагування на загрози радіаційного, хімічного, біологічного та ядерного характеру (далі - РХБЯ), в якому прийняв участь рятувальник з Рівненського гарнізону капітан служби цивільного захисту Бондар Роман.

Тренінг був організований за погодженням між Федеральним офісом із цивільного захисту та допомоги в разі стихійних лих та Міжнародним секретаріатом НАТО.

Під час тренінгу учасники отримали широкі теоретичні знання щодо можливих загроз з питань РХБЯ, шляхів їх ліквідації, а також правильності оцінки ризиків, пов’язаних з ліквідацією надзвичайних ситуацій РХБЯ характеру.

Також в ході тренінгу практично вдосконалювалися навички використання засобів індивідуального захисту, методи відбору проб ґрунту, води та повітря в умовах хімічного і біологічного забруднення.

Також вивчалися методи психологічної роботи з населенням, яке піддалося впливу негативних факторів надзвичайних ситуацій та практично відпрацьовували елементи проведення масової деконтамінації населення, що постраждало від впливу радіоактивних, хімічних або біологічних речовин.

В ході проведення тренінгу учасники з різних країн обмінювалися досвідом в області здійснення заходів з питань реагування на РХБЯ загрози та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій.

Учасниками тренінгу були 22 осіб з 12 країн-учасниць та країн-партнерів НАТО.

Країни, представлені учасниками: Алжир, Бельгія, Болгарія, Греція, Данія, Ірландія, Іспанія, Люксембург, Пакистан, Румунія, Україна та Чехія.

За інформацією ГУ ДСНС України у Рівненській області

Читайте також