"Рівнетеплоенерго" назвало умову, за якої не підвищуватимуть тариф на опалення

У Рівному повністю готові до нового опалювального сезону. Однак, найбільшою проблемою, скаржаться тепловики, є зношеність тепломереж у понад 60 %, та технічно застаріле генеруюче обладнання. Про це розповів директор "Рівнетеплоенерго" Олександр Ющук. 

Досі невирішеним залишається питання тарифу. За попередніми розрахунками, які минулого тижня "Рівнетеплоенерго" представило, тепло у Рівному може зрости чи не у два рази. 

Замість тарифу у 1913 грн./Гкал, що діє з 2019 року, пропонується підняти ціну до 3790 грн./Гкал. Основними чиниками зростання тарифу у підприємстві називають зростання вартості енергоносіїв та комплектуючих, а також підвищення заробітних плат. 

Єдино можливим варіантом, коли тарифи для населення не підвищуватимуть, - це коли міська рада компенсує тепловикам необхідну різницю у вартості енергоносіїв. А це близько 300 мільйонів гривень. 

На сьогодні затверджений тариф на рівні 2019 року. На сьогодні обґрунтований тариф не 1913 гривень, а 2971 гривня. Тариф, який бв презентований управлінню економіки міста (3790 гривень) - це тариф, який був порахований майже місяць тому. В ньому були використані два об'єми газу. Це об'єм газу для населення, який коштує 7420 гривень і додатковий об'єм газу, який зараз коштує 24 000 гривень для інших споживачів. Однак, на сьогодні чіткого роз'яснення, який саме об'єм можна використовувати, немає. Проте пдприємство перерахувало тариф для населення, забравши ціну у 24 000, залишивши лише 7420 гривень, - розповіла перша заступниця директора ТОВ "Рівнетеплоенерго" Катерина Миненок. 

За її словами, теплопостачальне підприємство вже надало свої розрахунки в облдержадміністрацію для компенсації різниці у тарифах за останні роки. На це Уряд попередньо планує витратити близько 30 мільярдів гривень для усіх теплопостачальних підприємств. 

У "Рівнетеплоенерго" наголосили, що на сьогодні варіантом стримування тарифу є перехід на біопаливо та обладнання котелень на твердопаливних котлах. 

Читайте також