Рівнянці загрожує довічне ув’язнення загрожує за замовлення вбивства чоловіка

Прокуратурою Рівненської області скеровано до суду обвинувальний акт стосовно рівнянки, котру звинувачують у кримінальному правопорушенні, передбаченому ч. 4 ст. 27, п. п. 6, 11 ч. 2 ст. 115 КК України ( Умисневбивство, вчинене з корисливихмотивів і на замовлення).

Досудовим розслідуванням встановлено, що жінка, після розірвання шлюбу із чоловіком та судового розгляду щодо розподілу спільно нажитого майна, з корисливих мотивів, з метою вбивства останнього, домовилась з особою, яка за грошову винагороду реалізує її злочинний намір.

         Проте, потенційний виконавець добровільно звернувся до правоохоронців, і злочинний умисел обвинуваченої не було доведено до кінця. Зокрема, у лютому 2020 року було зімітовано вбивство потерпілого, а обвинувачену затримано при передачі 4500 доларів США виконавцю вбивства на замовлення.

  Жінці обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою.

Досудоверозслідування у кримінальномупровадженніздійснювалосьслідчими СВ УСБУ в Рівненськійобласті.

Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді довічного позбавлення волі,з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ч.1 ст. 62 КонституціїУкраїни особа вважаєтьсяневинуватою у вчиненнізлочину і не може бути піддана  кримінальномупокаранню, доки  її вину  не буде  доведено в законному порядку і встановленообвинувальнимвироком суду.

Пресслужба прокуратури Рівненської області

Читайте також