Російська ракета влучила у ресторанний комплекс у Харкові: горіло 2200 квадратів

Вночі російські війська завдали чергового ракетного удару по цивільній інфраструктурі Харкова. Одна із ракет влучила у ресторанний комплекс у Київському районі міста. 

Про це повідомляє ГУ ДСНС у Харківській області. 

Як зазначають рятувальники, всі його забудови були побудовані з деревини, тому відразу після вибуху виникла пожежа, яка охопила майже всю територію комплексу. Горіли 2 основні будівлі та літній павільйон на загальній площі 2200 кв.м.

До ліквідації пожежі було задіяно 8 пожежних автоцистерн, пожежно-рятувальний автомобіль першої допомоги та біля 50 осіб особового складу ДСНС. Основна задача рятувальників полягала в унеможливленні подальшого розповсюдження вогню на сусідні забудови та лісовий масив.

3 вересня ворог завдав масованих і хаотичних артилерійських обстрілів по селу Безруки Дергачівсьої громади. Сили ДСНС там одночасно гасили 12 пожеж.

На території Золочівської громади окупанти вдарили по складській будівлі одного з фермерських господарств. Рятувальники боролись з пожежею на площі 1750 кв.м.

Загалом пожежі, спричинені влучанням ворожих боєприпасів, трапились у Харківському (15), Ізюмському (2), Богодухівському (3), Чугуївському (1) районах Харківщини та 1 у м. Харкові.

Верхолази ДСНС продовжили проводити аварійно-рятувальні роботи на зруйнованій рашиськими ракетами будівлі Будинку друку, що у Немишлянському районі Харкова.

Читайте також