"Розкішний результат": львівські десантники за добу ліквідували 12 танків та 5 БТР ворога

Львівський десант ліквідував за добу 12 танків ворога, 5 бронемашин та одну вантажівку.

Про це інформують у пресслужбі 80-ї окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗСУ.

За словами військових, результативним за кількістю знищеної техніки ворога виявився вчорашній день, 7 липня. Під час боїв на східному напрямку фронту противник намагався піти в масований наступ, однак натомість позбавився одразу 12 танків.

«Окупанти з самого ранку наче з ланцюга зірвались. Вирішивши погратись у “Курську Дугу-2”, рушили на позиції ЗСУ танками, намагаючись вогнем і бронею проламати нашу оборону. Та на будь-яку силу знайдеться інша сила. Десантники, прорахувавши дії ворога зуміли підготуватись до зустрічі з танковою армадою. Їм влаштували “гарячий” прийом, в прямому сенсі – пекельно-гарячий», – розповідають бійці.

Перші два танки росіян вдалося знищити ще на початку наступу: бронетехніка потрапила в засідку українських воїнів. Наступну партію танків гостинно зустріли Javelin, NLAW та РПГ. До свята знищення російської техніки також долучилася артилерія, накривши вогнем дві одиниці техніки.

«Але ворог вперто намагався лізти далі, плануючи захопити плацдарм та закріпитись. Щоб не допустити цього, 80 бригада у взаємодії з іншими десантно-штурмовими підрозділами ЗСУ та артилерією, продовжувала наносити ворогу вогневе враження. І така тактична взаємодія дала розкішний результат», – додають воїни 80-ї бригади.

Загалом протягом 7 липня львівські десантники разом із побратимами ліквідували 12 танків, 5 БТР та одну вантажівку окупантів. А якщо врахувати техніку, знищену за день до цього, виходить, що львівські десантники розгромили цілу танкову роту за два дні боїв.

Читайте також