Салат з огірків та болгарським перцем у помідорній заливці з часником: смакота на зиму

Готуємо дуже смачний салат з огірків та болгарським перцем у помідорній заливці з часником.

Для приготування нам знадобиться:
Огірки 3кг, помідори стиглі для заливки 2,5 кг, помідори різані на 4 частини 1,5 кг (помідори для різання краще взяти бурі недостиглі), перець болгарський червоний 1 кг, цибуля ріпчаста 800 гр, часник очищений 1 склянка (стакан ємністю 250 мл), сіль 2 ст.л з гіркою, 9 ст.л цукру, 2 ст.л 9% оцту, 100 гр рослинної олії. (можна на любителя додати зелень петрушки і кропу по 1 пучку, я не додавала)

Приготування:
Помідори і цибуля ріпчасту прокрутити на м’ясорубці. Влити масу в казан або в ємність в якій будете готувати.

Кип’ятити 10 хвилин при закритій кришці. Далі додати цукор, сіль, огірки різані півкільцями товщиною 1см (або кільцями, якщо огірочки маленькі). Все ретельно перемішати (спробуйте на сіль, якщо солі мало, додайте на ваш смак ще), накрити кришкою, дати закипіти. стерилізовані банки, закатати стерилізованими кришками. Порожню баночку стерилізуємо на пару поруч і беремо з запалу з жару. На її місце тут же ставимо іншу. Поки першу закручуємо, друга встигає прогрітися.

Кришки стерилізуємо в окропі і з води беремо по одній для закручення. Закручені баночки перевернути вгору дном і укутати під плед до охолодження.

Читайте також