Що приготувати на мангалі: ТОП-3 м`ясні страви

М’ясні страви приготовані на мангалі мають неповторний аромат та смак. Зроблені на вуглях димні шашлики, стейки чи кебаби отримують і апетитну скоринку, і соковитість. Такого ефекту на пательні чи в духовці важко досягти. Для всіх страв варто вибрати свіже м’ясо без хрящів та прожилок, а в якості гарніру зробити легкі салати зі свіжої зелені чи овочі-гриль. Тож до вашої уваги добірка наших рецептів.

Автор рецептів - Євген Клопотенко.

СТЕЙК ЗІ СВИНИНИ

Хіт м’ясного меню – стейк. Ця страва стане родзинкою столу.

Інгредієнти

  • 300 г Свинина (ошийок, вирізка або корейка)
  • 200 г Квасоля стручкова (свіжа або заморожена)
  • 1 ст. л. Оливкової олії
  • 10 г Вершкового масла
  • за смаком сіль та перець

Покроковий рецепт

КРОК 1

Розігрійте духовку до 180 градусів. М'ясо зачистить від плівок і зайвого жиру. Розігрійте пательню гриль (або звичайну пательню) без жиру. Вона повинна дуже сильно розжаритися. Викладіть м'ясо на пательню і обсмажте з обох боків, періодично перевертаючи. М'ясо має добре засмажитись до золотистої скоринки.

КРОК 2

Обсмажений шматок м'яса відправте в розігріту духовку на 5-10 хвилин до повного приготування. Пам'ятайте, що на відміну від яловичини, свинину потрібно добре прожарити до готовності.

КРОК 3

У цей час обсмажте спаржеву квасолю на іншій пательні. Спочатку обсмажуйте її без жиру 1 хвилину, а потім 1 хвилину з додаванням оливкової олії і солі.

КРОК 4

Спаржеву квасолю викладіть на тарілку, зверху викладіть готове м'ясо, посоліть, поперчіть і викладіть зверху невеликий шматочок масла, щоб він розтанув і утворив свого роду соус.

ТЕЛЯЧИЙ ШАШЛИК В ГРАНАТОВОМУ СОУСІ

У чому тільки не маринують м’ясо для шашлику – і в вині, і в пиві, і в мінеральній воді. Напевно, кожен з цих рецептів по-своєму гарний, але якщо ви хочете усіх здивувати, то підійде рецепт шашлика в гранатовому соку.

Інгредієнти

  • 1 кг телятини (ошийок або лопатка)
  • 400 г гранатового соку (свіжевичавлений)
  • 300 г цибулі
  • за смаком сіль та перець.

Покроковий рецепт

 КРОК 1

Телятину зачистите від жиру і плівок і поріжте на невеликі шматочки (2-3 сантиметри). Цибулю поріжте півкільцями. Викладіть в миску м'ясо і цибулю, посоліть і поперчіть.

 КРОК 2

Залийте м'ясо гранатовим соком і залиште на півтори години при кімнатній температурі.

 КРОК 3

Нанизайте на шампура і смажте на мангалі до готовності (близько 10 хвилин), постійно перевертаючи.

КЕБАБ З ТЕЛЯТИНИ

Невід’ємним атрибутом відпочинку на природі є шашлики. Дійсно, з ними все просто – замаринував, посмажив і готово. Щоб трохи урізноманітнити ваше меню для мангалу, можна приготувати кебаб з телятини. Це не набагато складніше, хіба що потрібно буде перекрутити м’ясо у фарш.

Інгредієнти

  • 800 г телятини (лопатка або ошийок)
  • 1/2 ч. л. Коріандр (мелений)
  • 1/2 ч. л. Зіра (мелена)
  • 2 дрібки Перець Чилі (сухі пластівці)
  • до смаку Сіль

Покроковий рецепт

 КРОК 1

Телятину зачистите від плівок, поріжте на невеликі шматочки. Пропустіть м'ясо через м'ясорубку із середнім розміром сітки двічі. Я не рекомендую використовувати магазинний фарш. Упевнений, що смачний кебаб з нього не вийде.

 КРОК 2

Викладіть фарш у велику миску, додайте сіль, мелений коріандр, трохи меленої зіри і пластівці перцю чилі. Добре перемішайте, а потім відбийте фарш. Візьміть всю масу фаршу в руку, підніміть над мискою і з силою киньте в неї. Повторіть операцію 10-15 разів. Це необхідно для того, щоб фарш став в'язким і не впав з шампурів.

 КРОК 3

Візьміть два плоских шампури і розподіліть по ним фарш руками, так, щоб він щільно прилягав. Обсмажте на мангалі протягом 10-15 хвилин, періодично акуратно їх перегортаючи. Подавайте зі свіжою зеленню.

Читайте також