Шоколадний бісквіт: простий та смачний рецепт нашвидкоруч

Бісквітна основа – це база для надзвичайно великої кількості тістечок і тортів, тобто десертів загалом. Не маючи у скарбничці своїх секретних та улюблених рецептів перевіреного способу приготування бісквіту, господиня втрачає можливість у непередбачуваних ситуаціях здивувати гостей своїми кулінарними здібностями.

Саме тому сьогодні ми пропонуємо вам перевірений рецепт ідеального бісквіта.

Шоколадний бісквіт за цим рецептом виходить завжди смачним та красивим, попри те, що готувати його надзвичайно швидко та просто.

Інгредієнти:

  • яйця - 6 штук.
  • пшеничне борошно - 1 склянка,
  • цукор - 1 склянка,
  • какао - 2 або 2,5 ст. Л.

Приготування:

  1. Перед початком приготування бісквіта треба підготувати дві глибокі ємності. Важливо, щоб вони були ідеально чистими та абсолютно сухими, інакше наше тісто не виросте.
  2. В одну з тарілок треба розділити акуратно та ретельно білки, а в іншу вливаємо жовтки.
  3. Спочатку будемо збивати білки. Це необхідно робити приблизно 3-5 хвилин, допоки маса не побіліє і не виросте в об’ємі.
  4. Після цього висипаємо в тарілку більш ніж половину склянки цукру і знову все гарненько збиваємо.
  5. З жовтками робимо аналогічно, тобто трішки збиваємо їх міксером доти, доки вони не змінять свій колір.
  6. Висипаємо в них решту цукру зі склянки і знову збиваємо декілька хвилин до розчинення цукру.
  7. У тарілку з білками виливаємо жовткову збиту масу. Повільно перемішуємо дерев’яною чи силіконовою лопаткою, повторюючи рухи «зверху-вниз».
  8. Після цього до тіста через сито просіюємо какао.
  9. Далі необхідно просіяти борошно і змішати його з яйцями. Але це потрібно робити не відразу, а за декілька етапів. Інакше тісто буде з грудочками.
  10. У форму для випічки стелемо пергаментний папір. І форму і папіл змащуємо маслом. Це для того, щоб тісто легше відставало.
  11. Виливаємо тісто у змащену форму.
  12. Відправляємо тісто у розігріту до 170-180° духовку.
  13. Через 45 хвилин дістаємо бісквіт із духовки і перевіряємо, чи він готовий. Для цього використовуємо зубочистку. Якщо після проколювання коржа вона залишилася чистою, то тісто готове. Залишаємо бісквіт у формі до того часу, поки він не охолоне.

 

Читайте також