Сливовий джем, наче желе: простий покроковий рецепт приготування

Джем буде мати практично однорідну структуру. Так як сливи пропускаються через м’ясорубку, дрібні шматочки фруктів можуть зустрічатися. Джем по своїй структурі густіше, ніж варення, тому що його довше уварюють.

Інгредієнти:

  • сливи — 1 кг (вага без кісточки)
  • цукор — 800 гр.

Як приготувати варення з слив:

1.Сливи помийте і почистіть від кісточок. Це можна робити будь-яким зручним способом, так як немає необхідності зберігати красиві шматочки плодів.

2.Пропустіть через м’ясорубку сливи. Отриману масу засипте цукром і перемішайте. Накрийте кришкою «сирої» джем і залиште на 2-3 години, щоб цукор розчинився в соку.

3.Поставте на вогонь сливове пюре, доведіть до кипіння, помішуючи. Всю піну, яка буде з’являтися на поверхні, забирайте. Після закипання зробіть маленький вогонь і варіть 20 хвилин.

4.Вимкніть нагрів і дайте джему повністю охолонути. Це може зайняти 2 години. А можете залишити на ніч. Потім проваріть десерт ще 20 хвилин і знову охолодіть. І в третій раз проваріть джем 20 хвилин.

4.Розкладіть гарячий джем по стерилізованим банкам і закрутіть кришками. Дайте в такому вигляді солодощі охолонути і приберіть в сховище.

Джерело: "Вказівка"

Читайте також