Смачна прохолода: рецепт домашнього вершкового морозива

До літа залишилося кілька тижнів і на вулиці вже буває спекотно. Саме час потішити себе та близьких домашнім вершковим морозивом.

Автор рецепту - Євген Клопотенко.

ІНГРЕДІЄНТИ

  • 420 мл молока,
  • 120 г цукру,
  • 2 яйця,
  • 120 мл вершків 33%.

Покроковий рецепт

КРОК 1

У мисці змішайте цукор з яйцями і злегка збийте вінчиком. Не потрібно збивати яйця до стану піни. Молоко нагрійте до 60 градусів. Якщо у вас немає термометра, то нагрівайте молоко до появи першї пари. Тепле молоко змішайте з яєчною сумішшю.

 КРОК 2

Отриману суміш перелийте в сотейник і варіть на самому маленькому вогні до того, як її температура досягне 82 градусів. Якщо у вас немає термометра, то варіть до тих пір, поки суміш не почне трохи гуснути. При цьому обов'язково постійно помішуйте суміш лопаткою до самого дна сотейника.

 КРОК 3

Зніміть суміш з вогню і дайте їй охолонути. Після цього влийте вершки, перемішайте і перекладіть в мороженицю. Якщо її у вас немає, перелийте суміш в пластиковий контейнер з кришкою і поставте в морозилку. Через 30 хвилин дістаньте контейнер і злегка перемішайте морозиво. Повторіть процедуру ще 4 рази через кожні 30 хвилин. Це потрібно для того, щоб в морозиві не утворилися кристали. Після останнього перемішування залиште морозиво в морозилці на 6-8 годин.

Читайте також