Смачний піст: трендові ідеї рецептів та інгредієнтів, запозичені з вегетаріанства

Фото ілюстративне

Організація PETA, яка бореться за права тварин, регулярно публікує на своєму сайті основні тренди вегетаріанства. Деякі ідеї можуть взяти на озброєння не лише вегетаріанці, але й ті люди, які дотримуються посту.

Норі

Сушені та спресовані в листи червоні водорості – нові улюбленці у світі здорового харчування. Знайомі нам з японської кухні, вони все впевненіше завойовують місце в вегетаріанському меню: за допомогою норі готують овочеві роли, а подрібнені листи додають у салати і супи. Норі корисні, оскільки містять клітковину, антиоксиданти і йод.

Вегетаріанські роли

Овочі-фрі

Альтернатива картоплі-фрі – цукіні-фрі, банани-фрі і навіть печериці-фрі. Все, на що вистачить фантазії і апетиту. Овочі-фрі готуються легко і швидко. Якщо нарізати моркву вздовж, заправити її олією, сіллю, тертим пармезаном і сушеним часником, а потім викласти на деко і запекти 15-20 хв при 200 ?C, то вийде морквина-фрі. Як соус можна використовувати несолодкий йогурт, змішаний з лимонним соком, сіллю і перцем.

Морквина-фрі

Веганський пармезан

Так називають харчові дріжджі, які за смаком нагадують сир пармезан. Вони продаються у вигляді порошку або пластівців і не мають стосунку до хлібопекарських. Вегани широко використовують соус на основі харчових дріжджів для надання сирного смаку піці, омлету, пасті, супам.

Паста під соусом із харчових дріжджів

Ферментовані продукти

Чудово доповнюють вегетаріанське і пісне меню квашена капуста і малосольні огірки. Вони мають кислуватий присмак і корисні: поліпшують стан шлунково-кишкового тракту. До ферментованих також належать кисломолочні продукти.

Квашена капуста

Зудлс

Кумедна назва zoodles походить від "zucchini noodles", що означає "цукіні локшина". Овочі, нарізані за допомогою овочерізки, використовують у салатах або як здорову альтернативу спагеті. Зудлс можна робити з цукіні, спаржі, буряку, моркви, картоплі та інших овочів.

Зудлс

Вівсянка в банці

Легка у виконанні вівсянка під йогуртом з фруктами, горіхами і насінням – така смачна, що ось уже який рік не здає позицій улюбленої страви прихильників здорового меню.

Вівсянка з йогуртом, мигдальним молоком, замороженою малиною та насінням чіа

Джерело: vogue.ua.

Читайте також