Смачний рецепт м`яса по-французьки із соусом бешамель

М’ясо по-французьки – це смачна страва із запечених ніжних шматочків м’яса під рум’яною сирною скоринкою. Зазвичай цю популярну страву готують із додаванням майонезу. Однак, під впливом високих температур майонез втрачає свій оригінальний смак. Натомість у даному рецепті м’яса по-французьки використовується соус бешамель, який створений для страв, що запікають.

Автор рецепту - Євген Клопотенко.

Для трави потрібне нежирне м'ясо. За бажанням, аби урізноманітнити смак страви та зробити її ще й з гарніром, використовуйте картоплю та гриби. У цьому випадку викладіть у форму для запікання чи на деко одразу всі інгредієнти та залийте їх соусом бешамель. Аби не посипати страву окремо твердим сиром, одразу додайте його в соус. Для отримання пікантнішого смаку, додайте ще сир з блакитною пліснявою.

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • 500-600 г свинячої корейки,
  • 1-2 середні цибулі,
  • 2 ст. л. соняшникової олії,
  • сіль і перець?до смаку.

Для соусу бешамель:

  • 300 мл молока 2,5%,
  • 30 г вершкового масла 82,5%,
  • 30 г пшеничного борошна,
  • дрібка меленого мускатного горіха,
  • 100 г твердого сиру.

Приготування:

КРОК 1

Підготуйте м'ясо для страви. Свинячу корейку (500-600 г) наріжте слайсами завтовшки 1 см. Викладіть на дошку, накрийте харчовою плівкою та відбийте кулінарним молотком, щоб воно було ніжним на смак. Кожен шматочок посоліть та поперчіть з обох боків.

 КРОК 2

Увімкніть духовку розігріватися до 180 градусів та почніть робити соус бешамель. Натріть на великій тертці 100 г твердого сиру. У сотейник додайте 30 г вершкового масла 82,5%, розтопіть його та всипте 30 г пшеничного борошна. Обсмажте його до коричневого кольору та характерного горіхового аромату, постійно помішуйте віничком. Важливо, щоб суміш не пригоріла.

КРОК 3

Тонкою цівкою додайте до сотейника 300 мл молока 2,5% та продовжуйте помішувати віничком, доки суміш не почне густіти. У вас має вийти гладка та однорідна консистенція, яка стікає з віничка, проте вона не повинна бути рідкою.

КРОК 4

Посоліть та додайте в соус дрібку мускатного горіха. Ми не радимо збільшувати кількість цієї прянощі, бо бешамель гірчитиме. Додайте в гарячий соус 100 г натертого твердого сиру. Перемішайте його до розчинення. ?

КРОК 5

Очистьте 1-2 середні цибулини та наріжте півкільцями. Розігрійте пательню з 2 ст. л. соняшникової олії, додайте цибулю та обсмажте до її м’якості. Посоліть до смаку.

 КРОК 6

Відбиті шматочки м’яса перекладіть на деко, застелене пергаментним папером та поставте в духовку на 10-15 хвилин за температури 180 градусів в режимі конвекції або верхнього та нижнього нагріву.

КРОК 7

Якщо ви, як і ми використовуєте парову піч, виберіть режим 14 («М'ясо по-французьки») – програма сама встановить час і необхідну температуру.

КРОК 8

Відкрийте духовку, дістаньте деко та викладіть на відбивні по 1-2 ст. л. обсмаженої цибулі.?

 КРОК 9

Полийте зверху соусом бешамель із сиром і запікайте до готовності протягом ще 15 хвилин. У вас має вийти рум’яна запечена скоринка.

Читайте також