Типи будинків на ринку нерухомості в Іспанії

За бажання придбати нерухомість в Іспанії важливо ознайомитися з деякими нюансами. Наприклад, вибираючи між будинком і квартирою, важливо враховувати, що витрати на утримання будинку набагато вищі, оскільки вони містять оплату за послуги садівника, чистку басейну, річний податок і плату за індивідуальну систему опалення.

Найкращі пропозиції, які проходять ретельну перевірку, представлені на сайті https://deniz-estate.com/ua/sale/spain/. Доступні такі види нерухомості:

  1. Котеджі. Являють собою окремий будинок із невеликою ділянкою (кілька соток). Також бувають бюджетні варіанти, коли один будинок розрахований на 2-3 сім'ї. Як правило, будови розміщені таким чином, що проходи між будівлями становлять лише кілька метрів і сусіди живуть «вікна у вікна».
  2. Вілли (близько 140 м2). Відмінною особливістю від попереднього різновиду є наявність великої земельної ділянки. На прибудинковій території часто зустрічаються басейни, спортивні майданчики, гараж, сад, сауна.
  3. Садиби. Заміські будинки з величезними ділянками землі (кілька гектарів). Нерідко як доповнення можуть бути мисливські угіддя, ферма. Незважаючи на віддаленість від моря, садиби розташовані в мальовничих місцях і можуть забезпечити повне усамітнення. Старовинні будинки нерідко становлять історичну цінність, тому вважаються вигідним капіталовкладенням.

Земельні ділянки та забудови: головні моменти

Землі в Іспанії поділені на кілька категорій, які мають обмеження на кількість поверхів, частку ділянки під забудову, тип будови. Бувають землі міського призначення, для низькоповерхової забудови і сільгосппризначення. Траплялись випадки, коли будівлі були побудовані з порушенням встановлених норм. У результаті вони не проходили процедуру введення в експлуатацію і перебували в нелегальному становищі. Перед купівлею будинку в Іспанії рекомендовано ретельно перевірити різні документи (акти, виписки).

Також важливо враховувати, що на узбережжі розташовано безліч військових баз. Вони є невеликими, людям, які проживають поблизу, не спричиняють абсолютно ніяких незручностей, проте території перебувають у віданні Міністерства оборони. Щоб придбати будинок, розташований у зоні military, необхідно отримати дозвіл з Міноборони. Зазвичай проблем із цією процедурою немає і в іноземців, однак угода купівлі-продажу дещо затягується.

Вартість будинків в Іспанії

Найбільш вдалою є північна частина узбережжя країни. Будинки в районах Коста-Маресме, Коста-Дораду і Коста-Браву є сусідами з численними природними парками, тож мальовничі пейзажі нікого не залишать байдужим.

Дороговартісною є VIP нерухомість в околицях:

  • Кастельдефельса;
  • Гава-Мара;
  • Сагаро.

Читайте також